StoryEditor
provjereno nove tv

Nepoznati detalji o nestanku Marijane Seifert: "Tu poruku nije odmah pročitala, plašila se..."

Piše desk  /  09.09.2022., 08:18h

Bivša pobjednica reality showa Big Brother, Marijana Seifert nestala je krajem travnja, a još uvijek se ne zna gdje je. Reporterka emisije Provjereno Nove TV Ana Malbaša razgovarala je s roditeljima nestale Marijane. Pred kamerama su iskazali svu patnju, brigu sumnje i strahove vezane uz nestanak kćeri.

Potraga za nestalom Marijanom Seifert odmah se usmjerila prema Savi jer su na zagrebačkom Mostu mladosti pronađene njezine stvari - torbica i mobitel. Potraga se nedavno intenzivirala zbog niskog vodostaja Save. 

Njezini roditelji tada su boravili u Zagrebu. Otkako su doznali da im je kći nestala, u njihov se život uvukao strašan nemir.

"Ne mogu vam opisati kako se osjećam. Četiri mjeseca da ja nemam pojma di je moje dijete, kakva je njena sudbina. Ovu agoniju koju mi proživljavamo, ne želim nitko da je doživi. To je nešto najgore, najstrašnije što čovjek može doživjeti", rekla za Provjereno majka nestale Marijane, Gordana Kovačević.

"Niti mira u kući, niti mira u srcu. Ništa mi ne pričinjava zadovoljstvo nikakvo. Spavam dva sata po noći, društvo izbjegavam. Moja supruga nije izašla iz kuće dva i pol mjeseca, jednostavno vrata nije napustila", rekao je Marijanin otac Ivo Kovačević.

Marijanini roditelji imaju samo jednu želju. 

"Samo da je pronađem. Ona je moje dite, kakva god da je, ona je moje dite", rekla je kroz suze Gordana.

image

Majka nestale Marijane Seifert

SCREENSHOT - Nova Tv

Marijana Seifert, rođenog prezimena Kovačević, nestala je 27. travnja u Zagrebu kada se prema tvrdnji policije udaljila s mjesta stanovanja.  Poznata je u javnosti kao bivša pobjednica reality showa Big Brother. Iako je njezin privatni život često bio otkriven do u detalj, o njezinom nestanku malo je toga izišlo u javnost.

Suprug je novinaru Vinku Paiću iz Slobodne Dalmacije dao izjavu istoga dana kada je nestala. Kaže da ju je posljednji put vidio navečer oko ponoći kada su otišli na spavanje, a kada se probudio nje nije bilo.

"Nestala je tijekom noći, nije ostavila nikakvu poruku niti je bilo ikakvih naznaka da bi se mogla udaljiti iz kuće", rekao je ranije Karlo Seifert za Slobodnu Dalmaciju.

Što se dogodilo tog dana kada je Marijana Seifert nestala? S kim je točno bila i što je radila? Reporterka Provjerenog Ana Malbaša to je doznala iz razgovora s više svjedoka. 

"Ako je stvarno istina da je suprug dao izjavu da su u ponoć legli, to je laž. Ona je u ponoć bila sa mnom", izjavio je jedan od svjedoka.

"Oko devet je došla na posao. Radila je smjenu do nekih 3. Poslije je otišla u obližnji kafić na kavu. S kave je prešla na alkoholna pića. Bila je u društvu jedne osobe, prijatelja, poznanika...", rekao je drugi svjedok.

Suprugu je, tvrde svjedoci, rekla da će se zadržati dulje na poslu. Sjedila je, tvrde, u lokalu do kasnih večernjih sati.

"Do nekih pola devet, devet. Vidjela sam kako odlazi s tom osobom iz kafića i s još jednom ženskom osobom", rekla je svjedokinja.

Ta ženska osoba je poznavala Marijaninog prijatelja s kojim je ona sjedila na piću nakon posla. Pridružila im se oko osam sati.

"Kada sam je vidjela, ona je pila duple gin-tonike. Već je tada bila u vidno alkoholiziranom stanju. Nakon toga smo otišli kod mene doma. Svo troje smo otišli zajedno. U stanu smo sjedili, sve je bilo ok. Ona je bila vesela, pjevala je", prepričala je svjedokinja za Provjereno.

U jednom trenutku, kaže, izašli su iz stana i otišli ponovno do lokala uzeti punjač koji je ostao prijatelju. "To je bilo točno negdje oko ponoći kada smo bile u lokalu. Vratile smo se u stan i nastavila je tamo piti dalje", rekla je svjedokinja. 

Marijana je u jednom trenutku, kaže svjedokinja, dobila poruku od supruga koju joj je i pokazala. "Ona tu poruku nije odmah pročitala. Ta poruka je i bila sastavljena negdje oko ponoći. Ona je tu poruku pročitala negdje oko 2:15 u noći. U poruci je pisalo da, naravno, ima pravo popiti kavu gdje hoće i s kim hoće i koliko hoće i da mu je žao zbog njegove reakcije, ali ja ne znam koja je bila reakcija", kazala je svjedokinja. 

Ali zna što je Marijana odgovorila i što je uslijedilo nakon toga. "Nakon što je odgovorila samo na to "hvala ti", dobiva njegov poziv negdje oko pola tri u noći. I kad se javila na telefon, cijelo vrijeme je spominjala da je pusti na miru. Pitala ga je gdje je on bio kad je njoj trebalo i to je spomenula nekoliko puta i rekla da ju pusti na miru i da ona neće doći doma, da se boji. Počela je plakati i poklopila slušalicu. Nije rekla čega se boji, bila je u jako alkoholiziranom stanju", prisjetila se svjedokinja u emisiji Provjereno. 

Nedugo nakon tog poziva zamolila je njihovog zajedničkog prijatelja uslugu. "Ja sam prijatelju rekla da ju odveze s taksijem. Bilo je možda tri sata. Znam da je u 3:15 došla doma jer me je prijatelj nazvao i rekao da je sve okej, da su sretno stigli, da je sve prošlo dobro. On me je nazvao u 3:15 kada je ona izašla van iz taksija. Nazvao me je da mi kaže da ju je ostavio pred zgradom i da je on s taksijem dalje otišao doma. Pričali smo sve dok je otišao do kuće", rekla je svjedokinja.

Nekoliko sati nakon toga Marijaninim roditeljima zazvonio je telefon. 

"Bila je srijeda, rano ujutro. Malo prije osam sati je zazvonio mužev mobitel. Vidjeli smo da zove Karlo. Kada se on javio, rekao nam je da je Marijana nestala, da je njena torbica nađena na Mostu mladosti i da nje nema. Pitali smo kako i zašto, a on je rekao da ne zna ni on sam, da je došla tu noć oko tri sata, da je ušla u stan, izula se, promijenila druge tenisice i da je otišla", prisjetila se Gordana.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 04:10