StoryEditor
horor u gospiću

Nasilnika uhitili pa pustili: Prijetio ubojstvom, onda ju zatočio, a zatim izbo suprugu i mladića

Piše desk  /  23.08.2022., 12:55h

Zatočio je suprugu i prijetio joj smrću. Uhićen je pa pušten na slobodu. Dobio je zabranu prilaska, a onda tu zabranu prekršio - suprugu i mladića izbo je nožem, pa pobjegao i zabarikadirao se u kuću kraj Gospića

Muškarac (36) koji je u ponedjeljak izbo ženu i mladića, zatim pobjegao, uhićen je i odveden u službene prostorije policije tijekom večeri. Osim same istrage napada, počela je i istraga o propustima prema osumnjičeniku. Naime, muškarac je prošlog tjedna, kada je uhićen zbog dva kaznena djela prema supruzi, protupravnog oduzimanja slobode i prijetnje ubojstvom, pušten samo s mjerama opreza približavanja. 

Županijska državna odvjetnica u Karlovcu Vera Magdić Bižanović je za Jutarnji list potvrdila kako je od Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću zatraženo žurno izvješće o postupanju "u kaznenom predmetu koji je, prema pisanju više internetskih portala, prethodio jučerašnjem događaju". 

Nakon što je muškarac pušten uz mjere opreza, a zbog kojih se i morao odseliti iz zajedničkog doma, u ponedjeljak je oko 17 sati banuo u kuću te nožem izbo suprugu (27) i 21-godišnjaka kojeg je tamo zatekao. 

Žrtve su s teškim i po život opasnim ozljedama prevezene u bolnicu, a muškarac je pobjegao. Policija ga je u večernjim satima pronašla zabarikadiranog u jednoj kući kraj Gospića. Predao se policiji oko 22 sata. 

Supruga je u ponedjeljak navečer operirana u Općoj bolnici Gospić. Operacija je trajala nekoliko sati. 

- Teško ozlijeđeni muškarac primarno je zbrinut, ali je zbog težine ozljeda prevezen u zadarsku bolnicu - rekla je ravnateljica Opće bolnice Gospić Sanda Čubelić za Dnevnik.hr te dodala da oboje imaju višestruke ubodne, vrlo teške i za život opasne ozljede. 

- Muškarac je imao ubodne rane u predjelu prsišta, a žena u predjelu trbuha - rekla je Čubelić. 

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 23:45