StoryEditor
irapuata, meksiko

Napadači otvorili vatru u baru i ubili jedanaestoro ljudi, troje ozlijeđenih

Piše HINA  /  16.10.2022., 08:30h

Motiv pucnjave još nije poznat.

Neidentificirani naoružani napadači otvorili su vatru u baru u središnjem meksičkom gradu Irapuatu u subotu navečer, ubivši šest žena i pet muškaraca, objavile su lokalne vlasti. To je druga masovna pucnjava u državi Guanajuato u manje od mjesec dana.

Lokalni mediji navode da su i tri osobe ozlijeđene u napadu.

Gradska vlada je priopćila da sigurnosne snage pokušavaju pronaći napadače koji stoje iza napada koji se dogodio u četvrti Lupita na južnom rubu Irapuata.

Motiv pucnjave još nije poznat.

Guanajuato, glavno proizvodno središte i područje u kojem se izrađuju automobili mnogih vrhunskih svjetskih proizvođača, posljednjih je godina potreseno brutalnim sukobima između suparničkih narkobandi.

Prije nešto manje od mjesec dana naoružani napadači ubili su 10 ljudi u napadu u baru u gradu Tarimoru u Guanajuatu, oko 96 kilometara jugoistočno od Irapuata.

Predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador preuzeo je dužnost krajem 2018. obećavši smanjiti rekordne razine nasilja bandi u Meksiku, ali se muči s obuzdavanjem krvoprolića.

Iako je broj ubojstava donekle pao 2022., Lopez Obrador je na putu da predsjeda najnasilnijom administracijom u modernoj povijesti Meksika.

Za raspirivanje bezakonja okrivio je korupciju u prošlim vladama.

Dnevnik.ba

04. listopad 2023 08:28