StoryEditor
varaždin

Namamili muškarca preko lažnog ženskog profila na društvenim mrežama pa ga opljačkali

Piše desk  /  30.11.2022., 16:53h

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 27-godišnjakinje, 20-godišnjaka i 40-godišnjaka. Trojac se tereti da je, zajedno s jedom maloljetnom osobom počinio razbojništvo nad 44-godišnjakom kojeg su na prijevaru namamili i opljačkali.

Naime, najprije su u kolovozu ove godine napravili lažni profil na jednoj društvenoj mreži, na ime ženske osobe, preko kojeg su se javili 44-godišnjaku i nagovorili ih da se nađe s lažnom tom osobnom u Donjem Vratnu. Nesretnog su muškarca zatim dočekale 27-godišnjakinja i maloljetna osoba te počele razgovor s njim, a u tom je trenutku oštećeniku prišao okrivljeni 40-godišnjak i mašući nožem zaprijetio da će ga ubiti ako im ne da novac.

Oštećenik im je u strahu dao 400 kuna, a zatim su mu obojica okrivljenika iz prednjeg džepa košulje istrgnuli novčanik s novcem i mobitel, čiju je ukupnu vrijednost policija procijenila na otprilike 3000 kuna.

Okrivljeni 20-godišnjak i 40-godišnjak se nalaze u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva i produljilo obojici okrivljenika istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Dnevnik.ba

03. veljača 2023 18:03