StoryEditor
i. Sarajevo

Nakon što je sebi zašio usta zatvorenik državnog zatvora se pokušao izbosti olovkom

Piše desk  /  17.01.2023., 20:26h

Milan Matković koji se nalazi u Državnom zatvoru u Vojkovićima štrajka glađu već pet dana. Nakon što je sebi zašio usta prošlog tjedna, sada se pokušao izbosti. Iako se prvobitno pojavila informacija da se Matković povrijedio nožem, upravnik Siniša Perković demantirao je za N1 ovu informaciju.

“Zatvorenik Milan Matković se povrijedio olovkom. Povreda nije teška. On i dalje štrajka glađu”, rekao je Perković za N1.

Obitelj je, kako saznajemo od Matkovićevog odvjetnik Gorana Karadarević zabrinuta jer on ne jede i ne pije već pet dana.

Matković i ostali stupili su u štrajk glađu 12. siječnja jer se bune zbog kršenja ljudskih prava zato što, navodno, smatraju da u svom slučaju nemaju pravo na nepristrano suđenje i istragu, a sve zbog medijskih pritisaka, ali i drugih visokih dužnosnika uključujući i one međunarodne u BiH.

Podsjetimo, Milan Matković je uhićen u srpnju u Trebinju prošle godine, a dovodi se u vezu s međunarodnim krijumčarenjem velikih količina kokaina, pripremama likvidacija, kao i s drugim kaznenim djelima u BiH, zemljama regiona, Europske unije i u prekooceanskim zemljama.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je za Matkovića navelo da se protiv njega vodi više kaznenih postupaka u različitim državama.

U kolovozu je u sklopu iste akcije uhićen i policijski službenik osumnjičen za koruptivno djelovanje i iskorištavanje policijskih kapaciteta za pomaganje osumnjičenima u izvršenju kaznenih djela.

Iz Tužiteljstva BiH je navedeno da se uhapšenih pet osoba dovodi u vezu s više kaznenih djela koja se procesuiraju u okviru predmeta “Milan Matković i drugi“, zbog umiješanosti u organizirani kriminal.

Trenutno se pred njima vodi kazneni postupak pred Sudom BiH, a uhapšeni su u sklopu akcije koju je provela SIPA prošle godine u Trebinju.

19. svibanj 2024 07:57