StoryEditor
mučni detalji ubojstva

Načelnik srpske krim policije: "Mislili su da je Danka mrtva, iznenadilo ih je što se probudila"

Piše desk  /  05.04.2024., 10:11h

Srđan Janković i Dejan Dragijević ubili su malu Danku Ilić (2), a posljednje otkriće iz istrage zaprepastilo je javnost.

Dvojica radnika "Vodovoda" iz Bora priznali su ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić, a načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić je, gostujući u Info jutru na Informer televiziji, iznio šokantno otkriće. Naime, nakon što su automobilom udarili Danku, oni su mislili da je mrtva i ubacili su je u gepek, ali je djevojčica bila živa i u jednom trenutku se probudila, otkrio je Cmolić.

"Po njihovim navodima stali su da uriniraju blizu kuće. Kasnije, kad su nastavili, udarili su Danku i onda je stavili u gepek. Na GPS-u je zabilježeno čudno kretanje njihovog vozila. Priče im se ne poklapaju o davljenju deteta, jer se dijete probudilo tijekom vožnje i suvozač je udavio Danku. Oni (osumnjičenici, op.a.) ne mogu se dogovoriti tko je izvršio davljenje, a kasnije su je bacili na deponij", rekao je načelnik UKP i dodao:

"Prikupljaju se dokazi danonoćno. Jedan od ubojica ima blokadu i ne može se sjetiti gdje je ostavio tijelo. Činjenica je da se njihove priče poklapaju o detaljima udaraca, ali nisu bili usuglašeni o samom ubojstvu dijeteta. Danka je bila u nesvijesti nakon udarca autom, a oni su mislili da je mrtva pa ih je iznenadilo što se probudila, a jedan od njih ju je i udavio i na kraju su se tijela riješili na deponiju", ispričao je Cmolić.

Za tijelom djevojčice se i dalje traga

Policija pretražuje sela Luke i Zlot iz kojih su osumnjičeni za ubojstvo djeteta, a pretražuje se i deponij na starom Banjskom putu. Pretražena je i farma koja pripada djedu jednog od osumnjičenih. Nakon pretrage terena u selu Luke, policija se povukla u četvrtak oko 18.30. Ova dva sela su blizu Banjskog polja, ali se nalaze u različitim područjima.

Vučić potvrdio najgoru moguću vijest: ‘Uhićene su dvije osobe zbog ubojstva malene Danke‘

Ubijena Danka Ilić nestala je 26. ožujka oko 13.45 u Banjskom polju kod Bora. Prije nestanka bila je s majkom i bratom od kada joj se gubi svaki trag. Iako se sumnjalo da je oteta, nakon što se u Beču pojavila fotografija djevojčice s dvije nepoznate žene, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak je otkrio da je riječ o ubojstvu. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sustav "Pronađi me".

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 15:42