StoryEditor

Na odmaralištu u Hrvatskoj došlo do eksplozije u automobilu: Poginulo dijete (9), dvije žene i muškarac ozlijeđeni

Piše desk  /  20.06.2024., 09:19h

Jučer oko 18 sati na području Obrovca iz dosad neutvrđenog razloga došlo je do eksplozije u kojoj je poginulo dijete. Dvije žene kolima Hitne medicinske pomoći prevezene su u OB Zadar na pružanje daljnje liječničke pomoći, ali i jedan muškarac.. Riječ je o češkim državljanima.

Kako je potvrdila policija, ipak ne radi o eksploziji mine zaostale iz Domovinskog rata, nego o eksploziji eksplozivnog sredstva koje je bilo u automobilu u kojem se nalazila češka obitelj. Do eksplozije je došlo kada se obitelj zbog kvara automobila zaustavila na odmorištu.

Priopćenje policije

"Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se kako je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja za sada nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se prethodno nalazilo u automobilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke, a koje se zbog kvara zaustavilo na odmorištu uz županijsku cestu ŽC-6025, na području mjesta Bilišane. Utvrđuju se okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu.

Na mjestu događaja, uslijed eksplozije smrtno je stradalo dijete (2015.), dok su dvije ženske osobe u dobi od 49 i 34 godine te jedna muška osoba u dobi od 39-godina, svi državljani Češke, prevezeni u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći zbog zadobivenih ozljeda.

Obje ženske osobe zadržane su na daljnjem liječenju, dok je muškarac nakon ukazane pomoći otpušten na kućnu njegu.

Uslijed eksplozije, na automobilu čeških registarskih oznaka nastala su manja oštećenja. 

Očevid je proveden uz nazočnost zamjenika Županijskog državnog odvjetništva u Zadru koji je naložio obdukciju nad tijelom preminule osobe. Tijekom jutra policijski službenici nastavljaju s provođenjem očevida i kriminalističkim istraživanjem. Županijska cesta ŽC-6025 i dalje je zatvorena za sav promet.

Policija nastavlja s provođenjem očevida i daljnjeg kriminalističkog istraživanja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti nastanka ovog događaja", priopćila je policija. 

Još se ne zna točno kako je došlo do tragedije 

Kako je točno došlo do tragedije, još se ne zna, kao ni što je eksplozivna naprava radila u automobilu s Česima. Policija zasad nije objavila ni o kakvoj se točno napravi radi.

Prva informacija bila je da se radi o mini zaostaloj iz rata, međutim ispostavilo se da to ipak nije slučaj.

Reporterka HRT-a jutros javila je kako se iz bolnice doznaje da su dvije žene zaprimljene na odjel oftalmologije i kirurgije.

I HAK je jutros javio da je zbog očevida i dalje prekinut promet na županijskoj cesti ŽC6025 Bilišane-Bogatnik.

Dnevnik.ba

10. srpanj 2024 17:00