StoryEditor
alabama

Muškarac upao u crkvu i zapucao po vjernicima, dvoje mrtvih

Piše desk  /  17.06.2022., 10:18h

Naoružani muškarac, koji je u četvrtak pucao po vjernicima na manjem okupljanju, uhićen je i u pritvoru. Dojava o pucnjavi stigla je u 18.22 sati po lokalnom vremenu.

Dvoje ljudi je poginulo, a jedan je ranjen u pucnjavi u crkvi u Alabami, piše Fox News. Naoružani muškarac, koji je u četvrtak pucao po vjernicima na manjem okupljanju, uhićen je i u pritvoru.

Dojava o pucnjavi u episkopalnoj crkvi Svetog Stjepana u Birminghamu stigla je u 18.22 sati po lokalnom vremenu.

Napadač, za kojeg policija vjeruje da je djelovao sam, ušao je u crkvu među okupljene i počeo pucati. Jedan osoba je poginula na licu mjesta, a dvoje ranjeno. Kasnije je jedan ranjeni preminuo u bolnici, obavijestila je policija.

"Osumnjičeni uključen u ovaj događaj je u pritvoru", rekao je kapetan Shane Ware iz policijske uprave Vestavia Hills na mjestu događaja. 

"Saznavši o šokantnom i tragičnom gubitku života u biskupskoj crkvi sv. Stjepana u Vestaviji, želimo se moliti za obitelj žrtve, ozlijeđene i cijelu crkvenu zajednicu. Drago mi je čuti da je napadač u pritvoru. To se nikada ne bi smjelo dogoditi, u crkvi, u trgovini, u gradu ili bilo gdje", rekao je guverner Alabame Kay Ivey u priopćenju nakon pucnjave.

Pucnjavu je komentirala i svjedokinja, svećenica Kelley Hudlow. "Molimo se za sve uključene, i one u pucnjavi i u našoj zajednici. Molimo se i nadamo da ćemo uskoro dobiti više informacija", istaknula je.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:02