StoryEditor
višestruki povratnik

Mostarcu određen pritvor zbog razbojstva i teške krađe

Piše fena  /  03.02.2023., 18:14h

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ-a, a rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 2. veljače, određen je pritvor u trajanju od najdulje mjesec dana Admiru Bislimiu, zv. "Ado" (1988.), nastanjenom u Mostaru zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "Razbojstvo u stjecaju s kaznenim djelom Teška krađa".

Naime, Admir Bislimi se sumnjiči da je 28. siječnja 2023. godine oko 17 sati u Mostaru u Ul. Franjevačka 30 A, u haustoru zgrade, prišao oštećenoj V. D. i uporabom fizičke sile oteo joj iz ruku novčanik u kojem se nalazilo oko 70 maraka, bankovna kartica, za koji novčani iznos je pribavio sebi protupravnu imovinsku korist, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Mostar.

Dodaje se kako je 28. siječnja 2023. godine oko 10 sati u Mostaru, u Ul. kneza Višeslava bb, iz ureda oštećenog I. T. otuđio mobilni telefon marke iPhone "SE" u vrijednosti od oko 800 maraka i isti prisvojio, za koji iznos je pribavio sebi protupravnu imovinsku korist.

Također je, 30. siječnja 2023. godine oko 10 sati u Mostaru, u Ul. Franjevačka 30 A, s leđa prišao oštećenoj Z. B. koja je ulazila u zgradu, a zatim nogom spriječio da zatvori vrata, uhvatio je uhvatio za ruke i uporabom sile i fizičke snage oborio na tlo, te pretraživao njezinu torbu i pvc vrećice s ciljem da prisvoji njezin novčanik s novcem. Kako ga nije pronašao, u strahu da ne bude zatečen od prolaznika, pobjegao je s mjesta događaja.

Općinski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Još se navodi kako je osumnjičeni Admir Bislimi višestruki povratnik u počinjenju kaznenih djela protiv imovine.

PU Mostar, po nalogu županijskog tužitelja nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

25. srpanj 2024 05:23