StoryEditor
mostar

Mostarcu određen pritvor zbog krađe i pružanja otpora

Piše fena  /  28.08.2023., 19:06h

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec prema osumnjičenom Semiru K. (1974.) iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ‘‘Sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje‘‘ u stjecaju s kaznenim djelom iz čl. 65. Zakona o oružju i streljivu u HNŽ i Produljeno kazneno djelo ‘‘Teška krađa‘‘.

Osumnjičenom Semiru K. se stavlja na teret da je u vremenskom razdoblju od 2. kolovoza do 19. kolovoza obijanjem i protupravnim prisvajanjem stvari i predmeta počinio Produljeno kazneno djelo  ‘‘Teška krađa‘‘ u šest pojedinačnih slučajeva, na različitim lokalitetima u Mostaru, a na štetu objekata UO ‘‘Ima izać‘‘, Dječji vrtić ‘‘Ulica Krijesnica‘‘, kozmetički salon ‘‘Beauty studio Džana‘‘, UO caffe bar ‘‘Radobolja‘‘, UO caffe bar ‘‘Orange‘‘ i UO ‘‘Basket‘‘, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva.

Nadalje, 23. kolovoza oko 16 sati, u ulici Kralja Tomislava u Mostaru, prilikom pokušaja legitimiranja od strane policijskih službenika OKP PU Mostar, osumnjičeni se zaključao u stambeni objekt-apartman i tom prilikom pokušao spriječiti službene osobe u vršenju poslova sigurnosti, na način da se oglušio na njihove naredbe i dao se u bijeg.

‘‘U jednom trenutku je bio sustignut u ulici Kralja Petra Krešimira IV, pri čemu je iz torbice izvadio vatreno oružje-pištolj, za koje nije imao potrebno odobrenje za nošenje i isti pokušao upotrijebiti protiv službenih osoba, nakon čega ga je policijski službenik Đ. Ć.  rukom uhvatio za cijev pištolja te oduzeo pištolj i odbacio ga na zid koji se nalazio u blizini, pri čemu je osumnjičeni stalno pružao aktivan otpor te nanio ozljede policijskom službeniku Đ. Ć. u  predjelu dlanova i zglobova šake‘‘, navedeno je.  

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Semiru K. jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega i jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.  

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a u suradnji sa PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.

Dnevnik.ba

01. prosinac 2023 02:10