StoryEditor
HNŽ

Mostarcu mjesec dana pritvora zbog krađe

Piše D  /  27.09.2023., 19:09h

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 26. septembra ove godine, osumnjičenom Saši O., zvanom "Buba" (1978.) iz Mostara određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo "krađa".

Saša O. sumnjiči se da je u vremenskom razdoblju od 16. marta do 29. augusta ove godine, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, otuđivao razne artikle i to u osam pojedinačnih slučajeva i počinio kazneno djelo "krađa" na različitim lokalitetima u Mostaru, a na štetu objekata: trgovina "Hercegovina promet", "Konzum" u TC "Mepas Mall", BC "G-Petrol" – Poslovna jedinica Mostar 2, BC "Hercegovina Promet", BC Energo Petrol, TC "Bingo" - poslovnica broj 246, TC "Bingo" - poslovnica broj 254  i trgovina "Duga-tehna", priopćili su iz Tužiteljstva HNŽ-a.

Budući da je Saša O. višestruki povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora, Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim te odredio mjeru pritvora osumnjičenom.

Županijsko tužiteljstvo u suradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 22:43