StoryEditor
HNŽ

Mostarcu koji je palicom teško ozlijedio sugrađanina određen pritvor

Piše fena  /  20.07.2023., 18:52h

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva u Mostaru, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 19. srpnja ove godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje mjesec dana osumnjičenom Marku T. (1995.) iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ‘teška tjelesna ozljeda‘ u stjecaju s kaznenim djelom ‘nasilničko ponašanje‘.

Osumnjičenom Marku T. se stavlja na teret da je 17. srpnja ove godine oko 01,10 sati, u naselju Tekija u Mostaru palicom u glavu udario H. L., a zatim ga, kad je oštećeni pao na pod, nastavio udarati zajedno s R. M. i V. Š.

Oštećeni H. L. zadobio je teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma prsta ruke te ozljede u predjelu glave i tijela.  

Kako su obrazložili iz Županijskog tužiteljstva, osumnjičeni je ničim izazvan i bez povoda i razloga udario drvenom palicom H. L. u predjelu glave dok je on, zajedno s još jednom osobom, sjedio na klupi pored puta.

Općinski sud u Mostaru ocijenio je kako je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Marku T., iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

 Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a u suradnji sa županijskim MUP-om nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 13:09