StoryEditor
Županijska bolnica u zenici

Mladić iz Kaknja koji je ubio majku poslan na psihijatriju, još nije sposoban dati iskaz policiji

Piše desk  /  16.06.2022., 07:05h

Počinitelja, zbog stanja u kojem se nalazi nakon zločina, još nije ispitan i pod nadzorom je liječnika.

Armin Šehagić (29), koji je u utorak usmrtio majku Emiru Šehagić, a potom pokušao počiniti samoubojstvo, prebačen je na Neuropsihijatrijsku kliniku u Županijsku bolnicu u Zenici.

- Zbog zdravstvenog stanja u kojem se nalazi još nije ispitan. Za sada je pod nadzorom liječnika, a za dalje ćemo vidjeti, rekao je Oslobođenju izvor blizak istrazi.

Zločin se, podsjetimo, dogodio u utorak ujutro u njihovom stanu u Ulici branitelja u Kaknju, kada je Armin fizički napao majku Emiru, koja je nekoliko sati poslije preminula. On je, shvativši što je napravio, sjeo u vozilo i otišao do mosta na rijeci Bosni gdje je skočio. Prolaznici su sve vidjeli i spasili ga. Iako službene potvrde nije bilo, Armin je navodno od prije imao psihičke probleme.

U MUP-u ZDŽ-a je rečeno da će biti angažiran vještak koji će procijeniti je li osumnjičeni sposoban davati izjave te će se poslije toga odlučiti hoće li se ići s njegovim lišenjem slobode i predajom Tužiteljstvu ili će izvještaj protiv njega biti podnesen, a on smješten u medicinsku ustanovu zbog stanja u kojem se nalazi.

Po nalogu Tužiteljstva ZDŽ-a će biti obavljena obdukcija Emire Šehagić koja bi trebala pokazati točan uzrok smrti. Od Emire, nekadašnje profesorice i direktorice u Gimnaziji Muhsin Rizvić u Kaknju, i jučer su se na društvenim mrežama opraštali brojni prijatelji, kolege i učenici kojima je predavala.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 15:27