StoryEditor
pronađena četiri tijela

Misterij u SAD: Četvorica prijatelja nestala prije 7 dana. Hoće li strašno otkriće riješiti tajnu?

Piše desk  /  15.10.2022., 15:42h

Četiri tijela pronađena su djelomično potopljena u rijeci u malom gradu Okmulgee u Oklahomi u petak, gotovo sedam dana nakon nestanka četvorice prijatelja, odraslih muškaraca, objavile su tamošnje vlasti u petak.

Nije jasno jesu li ovo tijela nestalih muškaraca, rekao je šef policije Okmulgeeja Joe Prentice novinarima. 

"Ovaj proces će potrajati neko vrijeme, a trenutno imamo više pitanja nego odgovora", rekao je.

Prentice je rekao da je obavijestio obitelji nestalih muškaraca, koji su posljednji put viđeni u prošlu nedjelju navečer kako napuštaju kuću biciklom.

Odjel je u utorak imenovao nestale muškarce kao Marka Chastaina (32), Billyja Chastaina (30), Mikea Sparksa (32) i Alexa Stevensa (29). Rođaci su prijavili njihov nestanak ranije, navodi se u priopćenju odjela.

Uznemirujuće otkriće u petak dogodilo se malo prije 14 sati po tamošnjem vremenu, kada je prolaznik obavijestio vlasti o "sumnjivim" predmetima u plitkoj rijeci jugozapadno od grada s otprilike 11.300 stanovnika.

Prentice, koji je posjetio mjesto događaja prije nego što je objavio otkriće, rekao je da se čini da "dijelovi tijela strše iz vode".

"Ne mogu vam reći što je ispod vode", dodao je.

Prentice je rekao da nije jasno koliko je tijela ondje bilo niti je li riječ o zločinu. Istražitelji su dokumentirali mjesto događaja video snimkama i fotografijama iz zraka prije nego što su počeli izvlačiti ostatke, rekao je.

Iako su svjedoci izvijestili da su muškarce vidjeli čak do Monroea u Louisiani, Prentice je rekao da se jedina potvrđena stvar o njihovom kretanju nakon što su u nedjelju napustili kuću temeljila na GPS podacima s mobitela za koje se vjeruje da su dvojica muškaraca imala sa sobom.

Podaci su pokazali da su putovali na istok, a zatim na jug, rekao je Prentice, dodajući da vlasti nisu pretraživale područje gdje su ostaci otkriveni.

Bicikli koje su muškarci imali kad su napustili dom "povezan" s Markom Chastainom nisu pronađeni.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 01:45