StoryEditor
Uvalde

Masakr u Teksasu: 18-godišnji ubojica je puške i municiju kupio legalno u razmaku od tri dana

Piše desk  /  25.05.2022., 17:47h

U osnovnoj školi u Teksasu došlo je do pucnjave u kojoj je ubijeno 19 djece te dvoje odraslih. Do pucnjave je došlo u 11:17 po teksaškom vremenu (19:17 po hrvatskom) u Osnovnoj školi Robb u Uvaldeu, gradiću na jugozapadu Teksasa.

Policija je objavila da je i 18-godišnji napadač Salvador Ramos mrtav. Više od 10 djece je ozlijeđeno, a jedna žena i djevojčica su u kritičnom stanju. Radi se o školi koju pohađaju učenici do četvrtog razreda. Ima ih petstotinjak i većinski su hispanskog porijekla i siromašnog ekonomskog statusa. 

Puške i streljivo koje je korišteno u jučerašnjem masakru napadač je kupio legalno, javlja AP pozivajući se na policijske dokumente. 

Napadač je 17. svibnja kupio pušku na području Uvaldea. Idući dan kupio je 375 metaka, a drugu pušku je kupio 20. svibnja. 

Ožalošćeni građani Uvaldea počeli su se okupljati pred školom gdje odaju počast stradalima u masakru. Pred školom su brojna policijska vozila, a okupljeni ostavljaju cvijeće pred ulazom u školu.

Šest osoba ozlijeđenih u pucnjavi u osnovnoj školi u Teksasu i dalje je hospitalizirano. Troje djece i jedna odrasla osoba nalaze se u Sveučilišnoj bolnici u San Antoniju, od kojih je dvoje u teškom stanju. Druge dvije odrasle osobe hospitalizirane su u Brooke Army Medical Center, obje u kritičnom stanju.

Svi pacijenti liječeni u bolnici u Uvaldeu su otpušteni. Tamo se liječilo 15 osoba, od kojih jedanaestero djece. Troje od tih jedanaestero djece prebačeno je u druge bolnice u San Antoniju, a osmero je otpušteno kući.

Četiri preostala pacijenta su odrasle osobe, jedan je prebačen u drugu bolnicu, a trojica su otpuštena.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 13:04