StoryEditor
makedonija

Makedonski ministar: "Otmicu Vanje je organizirao njen otac. Učinit ću sve da čudovište dovedem pravdi čim kroči na naše tlo"

Piše desk  /  04.12.2023., 10:34h

Otmicu 14-godišnje Vanje Gorčevske organizirao je njen otac, priopćio je na konferenciji za medije makedonski ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski, javlja Telma.

"Ministarstvo unutarnjih poslova je u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužiteljstva tijekom protekle noći rasvijetlilo slučaj, dokazi su osigurani... Poduzete mjere su nas dovele do izvršitelja ovog gnjusnog djela. Petoro osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedna je van zemlje, a otac maloljetnice je priveden i saslušan“, rekao je Spasovski, prenosi Index.

"Motiv je koristoljublje, gdje je jedna osoba u dogovoru i sa znanjem člana obitelji, organizirala izvršenje djela kako bi se iznudio novac od majke, i kako bi svi imali koristi od toga", dodao je.

"Učinit ću sve da čudovište dovedem pravdi"

"Starija osoba iz Velesa nema nikakve veze s maloljetnicom, ali mu je zbog povezanosti s jednim od osumnjičenih oduzeto vozilo, pa je maloljetnica odvedena s ulaza u rezidenciju nakon što je otac prethodno podijelio informacije o vremenu kada je bila sama kod kuće", objasnio je.

"Glavni organizator i izvršitelj koji je 27.11.2023. godine negdje oko 11 sati ubio maloljetnicu iz pištolja u strahu od dokaza do kojih bi Ministarstvo unutarnjih poslova moglo doći, počinio je ovaj zločin. Učinit ću sve da ovo čudovište dovedem pravdi čim kroči na naše tlo", poručio je.

Okupljenim medijima se obratio i glavni javni tužitelj Gavril Bubevski. "Imamo priznanje osumnjičenih tko je za što odgovoran", naveo je. Potvrdio je kako je osumnjičenima određen pritvor od 48 sati radi obrade dokaza i obdukcije tela, nakon čega će MUP izaći s odgovarajućim izvještajem, a javno tužiteljstvo otvoriti postupak. Dodao je kako su osumnjičenici ispričali da su ubili Vanju jer su stvari izmakle kontroli. 

"Sada se vodi preliminarna istraga, zakon to dozvoljava. Za optuženog će biti zatražena najteža moguća mjera zbog opasnosti od bijega i utjecaja. Za osobom koja se ne nalazi u zemlji bit će raspisana i međunarodna tjeralica", najavio je Spasovski.

24. srpanj 2024 00:49