StoryEditor
Kakanj

Majka zbog droge ostavila dvomjesečnu bebu u poplavljenoj kući

Piše desk  /  14.12.2021., 07:38h
Žena je već ranije odgovarala za kazneno djelo zanemarivanje u odgoju djeteta

Pripadnici Policijske postaje Kakanj proteklog su vikenda imali pune ruke posla - od pronalaska napuštenog djeteta, droge, susreta s povratnicima u vršenju kaznenih djela do češljanja objekata u kojima se okupljaju osobe sklone činjenju kaznenih djela. Sposobnostima, brzini i vještinama policajaca svjedočila je i ekipa Avaza, koja je, zajedno s njima, provela turbulentnu smjenu.

Prilikom obilaska terena policajci su zapazili vozilo u mjestu Klanac kod Kaknja koje nije bilo u pokretu te im je zbog toga i bilo sumnjivo. Kontrolirajući vozilo, policajci su kod ženske osobe uočili biljnu zeljastu materiju koja je asocirala na opojnu drogu marihuanu.

U pitanju je bila majka troje maloljetne djece, od kojih je posljednje rodila prije dva mjeseca. Na licu mjesta je uhićena i odvedena u policijsku postaju.  Nakon utvrđivanja identiteta, policija je došla do saznanja da je majka već ranije odgovarala za kazneno djelo zanemarivanje u odgoju djeteta, pa su pretpostavili da bi najmlađe dijete moglo biti u kući samo, iako je majka tvrdila da je dobro i u dobrim uvjetima.

Kada su otišli na adresu, u kući su zatekli dvomjesečnu bebu koja je bila na krevetu, bez ičijeg nadzora. Kuća je poplavljena, prepuna smeća, bez struje i u takvim uvjetima beba je ostavljena sama.

image

Beba ostavljena u katastrofalnim uvjetima

AVAZ -

S obzirom na to da je bilo kasno, policajci nisu mogli zadržati majku u pritvoru da beba ne bi ponovo ostala sama. Naglasili su da će u vezi s ovim slučajem biti obaviješten Centar za socijalni rad.

Pripadnici PP Kakanj izvršili su obilazak ugostiteljskih objekata, sportskih kladionica, kao i drugih objekata u kojima se okupljaju osobe sklone činjenju kaznenih djela.

Policajci su tijekom smjene kontrolirali sudionike u prometu, gdje su obavljali pregled vozila i osoba.

Također su u nekoliko navrata zaustavljene osobe koje su policijskim službenicima poznate kao povratnici u vršenju kaznenih djela.

Dnevnik.ba

20. siječanj 2022 07:29