StoryEditor
misteriozni nestanak

Majka Srpkinje koja je nestala u SAD-u: "Napisala mi je - Mama, molim te, dođi sutra"

Piše desk  /  11.01.2023., 10:02h

Majka troje djece Ana Walshe, porijeklom iz Srbije, još se uvijek vodi kao nestala u SAD-u. U međuvremenu su objavljeni novi detalji o njenom nestanku.

Milanka Ljubičić, majka Ane Walshe, progovorila je o događajima uoči nestanka njene kćeri, prenose američki mediji. Ljubičić je za Fox News Digital rekla da ju je kći u SMS poruci poslanoj na Božić zamolila da otputuje iz Srbije u Washington.

“Samo je rekla: ‘Molim te, mama. Dođi sutra’. To jasno govori da je moralo biti nekih problema", rekla je Ljubičić u intervjuu koji je vođen u Beogradu, prenosi Index.

"Rekli su da će doći u Srbiju"

Ana Walshe je nestala 1. siječnja. Njena majka kaže da Ana nije objasnila zašto je poslala tu poruku. Kćeri je odgovorila da ne može putovati u tako kratkom roku.

“Ne mogu se sabrati u jednom danu. Imam 69 godina, moram uzeti lijekove i još tisuću drugih stvari”, rekla je tijekom intervjua.

Ljubičić joj je predložila da će umjesto toga doći 5. ili 6. siječnja. Ali Ana Walshe je svojoj majci odgovorila da ona i njezin suprug Brian planiraju posjetiti Srbiju u veljači.

Brian Walshe uhićen je u nedjelju pod optužbom da je obmanuo policiju. Tužitelji su u ponedjeljak objavili da su krv, te krvavi i oštećeni nož pronađeni u podrumu kuće u kojoj par živi sa svoja tri sina. Ana Walshe posjeduje i kuću u Washingtonu, gdje je radila.

Muž kupio veliku količinu sredstava za čišćenje

Izvor je za CNN rekao da su istražitelji otkrili jezive stvari dok su pregledavali povijest pretraživanja Briana Walshea. Na internetu je tražio "kako se riješiti tijela od 52 kilograma".

Kamere su snimile Briana Walsha kako kupuje 450 dolara sredstava za čišćenje, uključujući krpe, kantu i ceradu samo dan nakon što je Ana Walshe zadnji put viđena, rekli su tužitelji.

WBZ je u ponedjeljak izvijestio da su istražitelji pronašli vreće za smeće na kojima se nalazila krv, sjekiru, pilu, tepih i sredstva za čišćenje dok su pretraživali kontejner za smeće.

Anina majka je u razgovoru za Fox govorila i o Brianu Walshu i njegovom odnosu s njezinom kćeri.

Rekla je da je Ana Walshe ponekad bila "iziritirana" ograničenjima koja su obitelji bila nametnuta nakon što je njen suprug osuđen na kućni pritvor zbog pokušaja prodaje lažnih slika Andyja Warhola.

Ana Walshe navodno je rekla svojoj majci da njezine frustracije proizlaze iz činjenice da je "morala raditi u Washingtonu i živjeti sama, dok je on bio kod kuće s troje djece."

No, Ljubičić kaže da nikada nije primijetila ništa sumnjivo kod svog zeta. "Oni se vole", rekla je.

"Zvala me dva puta za Novu, nisam se javila"

Ana Walshe ima i američko i srpsko državljanstvo. Bila je dobro poznata predstavnicima Vlade Srbije u SAD-u koji rade u uredu Generalnog konzulata u New Yorku, piše The Boston Globe.

“Pamtimo je kao ljupku mladu ženu. Nakon što smo je upoznali, svi smo u nevjerici da joj se ovo događa”, rekla je za Globe Olgica Vlačić.

“Svi u Srbiji se mole za njen siguran povratak”, rekao je Vlačić za Globe. "U ovim teškim trenucima, naša srca su uz njezinu obitelj i njezina tri mala sina koji će pretrpjeti najveći gubitak ako se Ana ne vrati."

Anina majka je rekla da ju je Ana Walshe pokušala nazvati oko ponoći 31. prosinca, a onda još jednom oko sat vremena kasnije, navodi Fox.

“Ponovo je nazvala u 1 ujutro, a ja sam propustila i taj poziv. Zvala je stariju sestru koja je isto tako spavala. Zatim je pokušala nazvati svoju kumu koja nije čula telefon zbog glasne glazbe. Sad mi je žao što se nisam javila na telefon, sad je nestala”, rekla je Anina majka.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 03:15