StoryEditor
nitko nije zvao hitnu

Majka premlaćenog profesora ljuta zbog presude: "Sud je poručio ‘samo tucite po ulici, ništa vam se neće dogoditi‘"

Piše desk  /  03.12.2022., 22:52h

Milica Čengić, majka premlaćenog profesora Nine Čengića, u razgovoru za Danas.hr nije skrila ljutnju zbog presude četvero Varaždinaca.

"Mog sina neće vratiti ni 15 godina zatvora prvooptuženom, ali očekivala sam sigurno veće kazne iz moralnih razloga. Kad je ostao ležati pokriven kartonskim kutijama, kojim su ga pokrili optuženi i ostavili ga na kiši, nitko od 15 osoba nije zvao hitnu. Da su zvali hitnu, moj sin bi bio živ. Puno pitanja je ostalo, ali po meni sud je poručio 'samo tucite po ulici, ništa vam se neće dogoditi'", govori.

Dogodilo se da je vještačenje pokazalo da smrtna posljedica nije nastupila zbog toga što je netko istukao žrtvu nego je ona pala i udarila glavom, a ozljeda glave je jedina koja je uzrokovala smrt. Isprva je Državno odvjetništvo četvorku teretilo za teško ubojstvo, potom je djelo prekvalificirano u nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom.

"Uvijek se postavlja pitanje uzročno posljedične veze napada sa smrti. Potrebno je minuciozno utvrđivati činjenično stanje i na osnovu toga odlučivati o krivnji", kaže bivši sudac i odvjetnik Branko Šerić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 13:53