StoryEditor

Liječnik objavio detalje čovjeka koji se zapalio: "Prognoze su loše. Ovako nešto godinama nismo imali"

Piše desk  /  11.06.2024., 12:59h

Predstavnici Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice objavili su da je muškarac koji se zapalio ispred vlade životno ugrožen.

"Unatoč promptnoj reakciji Hitne pomoći, unatoč promptno izvedenim hitnim mjerama intenzivnog liječenja, pacijent je zbog prirode i opsega ozljeda životno ugrožen. Pratimo njegov razvoj, smješten je u Jedinici intenzivnog liječenja Opeklinskog odjela", rekao je dr. Vidović, prenosi Index.

Ima opekline četvrtog stupnja na gotovo cijelom tijelu. "Ima čak i endo opekline", dodao je Vidović.

"Prognoze su loše, ali dajmo čovjeku šansu da preživi. Poduzet ćemo sve što je danas moguće da spasimo čovjeka", rekao je dr. Vidović. Radi se o muškarcu koji je 1967. godište.

"Često se susrećemo s opeklinama, ovako nešto godinama nismo imali", rekao je Vidović i pohvalio brzu reakciju Hitne pomoći.

Muškarac trenutačno nije pri svijesti, intubiran je i o njemu se brinu tri liječnika.

"Jako je ozbiljna situacija", rekao je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić. Kaže da su se susretali s teškim opeklinama kod vatrogasaca, ali da je situacija jako ozbiljna. 

"Zahvaljujem se kolegama koji su bili ovdje i pomogli na Odjelu za opekline", rekao je Vagić. "Apsolutno je napravljeno sve da mu se što prije pomogne", rekao je.

Dnevnik.ba

16. lipanj 2024 13:52