StoryEditor
akcija fup-a

Kod Mostara uhićen 35-godišnji stari znanac policije, pronađeni droga, oružje...

Piše desk  /  28.09.2021., 15:15h
Službenici Federalne uprave policije (FUP). pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije. izveli su operativnu akciju ‘Triple 2‘ na području grada Mostara. Privedena je osoba inicijala D.R. (1986.), dok će nad drugom osobom biti provedena kriminalistička obrada.

Privedena osoba se sumnjiči za izvršenje kaznenog djela 'nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. stav. 1., kao i kaznenog djela 'nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' iz člana 371. stav 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Privedena osoba je višestruki povratnik u vršenju kaznenih djela, navodi se iz FUP-e.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretrese objekata u naselju Goranci gdje je pored objekta koje spomenuta osoba koristi pronađena plantaža od 29 stabljika koje po svom izgledu asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.). 

Također je po istoj naredbi izvršen pretres obiteljske kuće, gdje je pronađena određena količina streljiva i vojne opreme, te određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te drugi dokazi koji će se koristiti u postupku. Navedena osoba se sumnjiči da je određeno vremensko razdoblje u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, drogu proizvodila, pakirala, te je dalje distribuirala.

Privedena osoba će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predana u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačkog-neretvanske županije uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu. Akcija je izvedena u suradnji s Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH nakon poduzimanja višemjesečnih radnji i mjera na dokumentiranju kaznenog djela, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-a.

Dnevnik.ba

27. listopad 2021 17:00