StoryEditor
napad na obitelj Memišević

Jurišić: "Policija RS hitno mora otkriti napadače na povratnike kod Višegrada"

Piše fena  /  25.03.2023., 12:44h

Policija RS hitno mora otkriti i privesti napadače na povratnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada, poručila je zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Duška Jurišić.

Bračni par Memišević trenutno je zbrinut u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, nakon što su sinoć iz Doma zdravlja u Višegradu prebačeni u bolnicu u Goraždu, odakle su noćas transportirani u Sarajevo.

Jurišić je ocijenila da napad na najranjiviju, povratničku populaciju pokazuje da je sigurnosna situacija u Bosni i Hercegovini, posebno u entitetu Republika Srpska znatno pogoršana. Državne, ali i druge nadležne institucije, imaju obavezu djelovati kako bi se otkrili i sankcionirali napadači, te garantirala sigurnost povratnicima.

- Podsjećam da su napadu na povratnike prethodili napadi na aktiviste Povorke ponosa 18. ožujka u Banja Luci, te uništavanje imovine novinara, koji su prosvjedovali zbog ugrožavanja slobode mišljenja i uvođenja verbalnog delikta u Kazneni zakonik Republike Srpske - navodi se u priopćenju zamjenice ministra Duške Jurišić.

Dnevnik.ba

21. lipanj 2024 07:27