StoryEditor
uzrok nereda

Jesu li snage MUP-a HNŽ čuvale pripadnike Red Armya dok su preko grafita Ultrasa iscrtavali svoj grafit?

Piše DESK  /  18.11.2021., 15:37h
Iako je navijački kodeks svetinja kada su navijačke grupe u pitanju, te iako je jedno od najvažnijih načela da se ne uništavaju grafiti suparničkih navijačkih skupina, Red Army su u Mostaru prekršili taj kodeks.

Ovaj put sarajevska javnost  nije nerede u Mostaru okarakterizirala kao “fašističke napade”, jer kad u neredima sudjeluje Red Army, onda se u tim medijima izvještava o “incidentima” i “navijačkim izgredima”. 

image

Grafit Ultrasa

COURTESY PHOTO -

Kao što se vidi na gornjoj  fotografiji, na objektu na križanju kod hotela Ero, iscrtan je grafit navijača HŠK Zrinjski.

image

Grafit Red Armya iscrtan preko grafita Ultrasa

COURTESY PHOTO -

Na gornjoj se pak fotografiji vidi kako je grafit skupine Red Army iscrtan preko grafita Ultrasa, čiji se obrisi i dalje jasno vide na fotografiji.

Da je policija sve promatrala, vidljivo je i sa snimka koji donosimo u nastavku. Snimak je nastao  u trenutku dok je skupina pripadnika Red Armya uništavala grafit HŠKZ i pravila novi grafit.

Nejasno je što u tom trenutku rade pripadnici MUP-a koji su prisutni u velikom broju. Očevidci tvrde kako su policijske snage bile prisutne na spornoj lokaciji od početka uništavanja odnosno pravljenja sasvim novog grafita što će na kraju izazvati nerede.

Također, nije jasno zašto ovako velik broj pripadnika MUP-a HNŽ-a nije uopće reagirao niti pokušao spriječiti navijačku skupinu  koja je uništavala već postojeći grafit iako je jasno da će takav čin izazvati nerede.

U međuvremenu, grafit je u potpunosti uklonjen.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 22:34