StoryEditor
šokiran

Javio se otac učenika koji je pokušao počiniti samoubojstvo: Majka im je poginula nakon prometne nesreće, on ima traumu

Piše desk  /  04.12.2022., 14:52h

Sinoć smo sjedili i gledali televiziju kad se na nekom kanalu ponovno pokrenula priča iz škole. Suze su mi se krenule slijevati niz lice, a u sljedećem trenutku mu je stigla neka prijeteća poruka, odnosno slika, da će ga tužitelj i još neki čovjek goniti dok god ga ne osude. Bukvalno je promijenio boju na licu, bacio telefon i potrčao niz stube, kaže otac učenika (17) koji je izmaknuo stolicu profesorici u školi u Trsteniku.

Učenik koji je izmaknuo stolicu profesorici 9. studenog u Tehničkoj školi u Trsteniku i kojeg procesuira Više javno tužiteljstvo u Kruševcu zbog teškog incidenta, te za kojeg je direktor ranije donio odluku o isključenju iz škole, pokušao je noćas počiniti samoubojstvo, kako tvrdi njegov otac, a upravo je i on obavijestio policiju o tome.

"Potrčao sam za njim, ali ga nisam stigao. Došao je do kapije u dvorištu, okrenuo se prema meni i rekao: ‘Tata, ja ovaj pritisak ne mogu izdržati. Više se nećemo vidjeti’, i otrčao prema njivama, u mrak", kaže otac.

Izuzetno potresen, navodi i da je sina jurio, ali da je on nestao u mraku.

"Vratio sam se kući, razmišljao koga da zovem, što da radim, kada sam čuo dječju dreku i vrisak iz njiva. Potrčao sam tamo i vidio sina. Oduzeo sam se, nisam znao što da radim. Odmah sam pozvao policiju i Hitnu pomoć koji su, čini mi se, u sekundi stigli. Policajac ga je spasao. Mislio sam da je mrtav, nisam znao što se dogodilo", plačući navodi otac za Novu.rs.

U vrijeme ove ispovijesti novinara išao je prema bolnici kako bi saznao u kakvom mu je stanju sin.

"Idem vidjeti je li živ i u kakvom je stanju jer iz bolnice nisu željeli podijeliti sa mnom nikakvu informaciju kao roditelju, vjerujte mi da je to strašno. Moj sin je od ranije bolestan, danima je trpio prijeteće poruke i pritisak i to ga je navelo da uradi ovo što je uradio", navodi otac.

Kaže da je samohrani roditelj osmero djece otkako im je majka Svetlana poginula 2008. godine.

"Prije nepunih mjesec dana smo obilježavali godišnjicu smrti supruge. To je nesreća u kojoj je na autocesti kod Smedereva teretni kamion grčkih registracija udario straga u naše vozilo. Tada mi je teže ozlijeđena kćer , a lakše dvojica sinova. Nakon prevrtanja pokojna žena mi je zadobila teške ozljede glave i odveli su je u bolnicu, bila je u osmom mjesecu trudnoće. Porodili su je, a poslije toga je prevezli u Urgentni centar u Beogradu gdje je preminula", navodi.

Dodaje i da je njegova kćer nedavno pronašla razne uznemirujuće poruke kod brata u telefonu.

"Ne daj Bože što mu je sestra sve pronašla u telefonu, koje uvrede i prijetnje. Imao je traume od kada je vidio majku u sanduku, pio je i lijekove. Sahranit će me, bolje da sam poginuo nego da ovakav život živim", zaključuje uznemireno otac učenika.

Slučaj nasilja nad profesoricom u Trsteniku, od strane učenika među kojima je bio i on, uznemirio je javnost u Srbiji. Učenici su profesoricu maltretirali, da bi joj u jednom trenutku izmaknuli stolicu, nakon čega je ona pala na pod.

Snimka nasilja objavljena je na društvenim mrežama nekoliko dana poslije događaja, a javnosti, među kojima su i brojni prosvjetni radnici, zatražili su adekvatne kazne za nasilnike. Pokrenut je postupak, a donijet je i prijedlog da učenici budu isključeni iz škole.

Među spomenutim učenicima bio je i ovaj dječak, a njegov otac je nakon incidenta dostavio školi izvještaj o psihičkom stanju sina.

"Direktor nas je informirao da je roditelj donio nekakvu liječničku dokumentaciju u kojoj piše da dijete ima psihičkih problema zbog pretrpljene traume iz djetinjstva. Ali nismo imali uvid što je u njoj točno pisalo", rekao je ranije jedan od zaposlenih u Tehničkoj školi u Trsteniku.

Dnevnik.ba

20. svibanj 2024 17:43