StoryEditor
bijeg iz vojvodine

Ivana Paradžiković objavila fotografiju svog nekadašnjeg doma: "Prije 31 godinu smo morali otići i nikada se više nismo vratili"

Piše desk  /  18.11.2022., 14:37h

Urednica i voditeljica objavila je fotografiju svoju nekadašnje kuće te napisala kako se osjeća.

Novinarka, urednica i voditeljica Ivana Paradžiković (41) na svojem se Instagram profilu prisjetila nekih uspomena iz svog života u Vojvodini odakle je pobjegla prije 31 godinu. Ivana je podijelila fotografiju svoju kuće te napisala: 

- "Nisam ja došao, di da se vraćam?" Suze poteku uvijek na taj Đoletov stih na današnji dan. Prije 31 godinu, mi smo morali otići i nikada se više nismo vratili. Ovo je bila moja kuća. Pitam se žive li sada u njoj sretno ti neki tuđi ljudi? – napisala je pored objave. 

Inače, voditeljica i urednica rođena je u Srijemskoj Mitrovici, a tijekom života selila se čak 17 puta. U intervjuu za Večernjak je otkrila kako gleda na izbjeglištvo te da se nakon progonstva nikada vratili u Vojvodinu.

- Nisam se nikada vratila. Na dan pada Vukovara 18.11.1991. moja obitelj je bježala. Nije to meni izlet. Otići tamo i suočiti se sa svime što je 10 godišnje dijete u meni zaključalo duboko u podsvijest zahtijeva ozbiljnu pripremu. Kada budem spremna, otići ću.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 14:33