StoryEditor
tragedija

Istočno Sarajevo: Liječnica se ubila u bolnici

Piše desk  /  27.07.2022., 11:20h

Liječnica Branka Pekić Semiz počinila je samoubojstvo u prostorijama Bolnice Srbija u Istočnom Sarajevu, piše Srpskainfo.

Ovaj slučaj prijavljen je policiji koja je obavila uviđaj i utvrđeno je da nema elemenata kaznenog djela te da se u ovom slučaju radi o samoubojstvu.

Liječnica Pekić-Semiz bila je među najboljim stručnjacima u spomenutoj bolnici, specijalistica ginekologije i akušerstva-subspecijalista perinatologije koja je pomogla da na svijet dođe više od 2.500 beba.

– I posljednjeg dana u operacijskoj sali uspješno je obavila porođaj carskim rezom. Istog dana u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo trebala je održati predavanje o reproduktivnom zdravlju žena – poručili su iz Bolnice Srbija.

Dodali su da je ostavila neizbrisiv trag u srpskom narodu, zajedno s primarijusom doktorom Vladimirom Mehmedbašićem.

– U podrumskim prostorijama i pod kišom granata svakodnevno izlažući svoj život porađala je žene i donosila osmijeh i radost u mnoge domove u tim sumornim vremenima. U nehumanim uvjetima i uz minimum sredstava bila je jedna od osnivačica Odjela ginekologije u tadašnjoj bolnici Kasindo – poručili su iz bolnice.

Komemoracija je zakazana za danas u 11 sati u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, a pogreb u 14 sati na obiteljskom groblju na Ilidži.

Na društvenim mrežama brojni prijatelji se opraštaju od liječnice.

Dnevnik.ba

15. lipanj 2024 03:27