StoryEditor
hrvatska

Incident na maratonu udruge veterana u Karlovcu: Muškarac vrijeđao Hrvate pa pregazio i vukao ženu automobilom

Piše desk  /  30.06.2024., 16:44h

U Karlovcu je tijekom biciklističkog maratona, organiziranog povodom obljetnice osnivanja 110. brigade ZNG/HV, došlo do ozbiljnog incidenta. Maraton, u suradnji s biciklističkim klubom Pedala laganini, obilježava doprinos brigade u obrani i oslobađanju Karlovca tijekom Domovinskog rata.

Incident se dogodio kada su se sudionici maratona zaustavili u kafiću u mjestu Vojišnica, općina Vojnić, radi okrepe. Prema priopćenju Udruge 110. brigade, muškarac je vozilom nasrnuo na bicikliste uz prijetnje i povike mržnje prema Hrvatima. Napadač je pokušao uletjeti na terasu ugostiteljskog objekta, a zatim je krenuo unatrag prema parkiranim biciklima, pri čemu je ozlijedio jednu sudionicu maratona i pokušao je odvući prema državnoj cesti, prenosi RTV Herceg Bosne.

Policija je brzo reagirala i pronašla počinitelja koji je ubrzo uhićen. Ozlijeđena sudionica prevezena je helikopterom u KBC Zagreb, gdje joj se još uvijek utvrđuju ozljede, navodi se u priopćenju. Udruga 110. brigade ZNG/HV izrazila je zahvalnost policiji na brzoj intervenciji.

Karlovačka policija objavila je detalje incidenta. Prema njihovom priopćenju, policija je jučer oko 14 sati zaprimila dojavu o namjernom naletu automobila na grupu biciklista na parkiralištu ugostiteljskog objekta na području općine Vojnić. Osumnjičeni muškarac, vozilom austrijskih nacionalnih oznaka, namjerno je zaletio u parkirane bicikle, uslijed čega je 46-godišnja biciklistkinja teško ozlijeđena i prevezena u zdravstvenu ustanovu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teških kaznenih djela protiv opće sigurnosti i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, osumnjičeni muškarac će biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke, a kaznena prijava bit će podnesena nadležnom državnom odvjetništvu. Tijekom bijega, osumnjičeni je u mjestu Brdo Utinjsko izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 2,76 g/kg, gdje je udario u električni stup i lakše se ozlijedio.

Udruga 110. brigade izrazila je ogorčenost napadom, navodeći da ovakav oblik izljeva mržnje prema Hrvatima neće prešutjeti. Pozvali su predstavnike srpske nacionalne manjine da se očituju o ovom činu i najavili da će pomno pratiti pravne postupke protiv napadača kako bi se osiguralo da se kazneno djelo ne okarakterizira kao manji prekršaj. U narednim danima, Udruga će održati sastanak s predstavnicima biciklističkog kluba Pedala laganini i braniteljskim udrugama kako bi razgovarali o incidentu i poduzeli daljnje korake.

Dnevnik.ba

21. srpanj 2024 08:24