StoryEditor
u koruškom Nassfeldu

Hrvat teško ozlijeđen na skijanju u Austriji

Piše desk  /  15.01.2024., 14:22h

Kako je u ponedjeljak javio austrijski dnevni list "Kleine Zeitung", ali i neki drugi domaći mediji na omiljenom skijalištu Hrvata u koruškom Nassfeldu u Austriji teško je ozlijeđen jedan skijaš iz Hrvatske.

Isti izvor navodi kako je u nedjelju poslijepodne oko 14,30 sati došlo na skijalištu u Nassfeldu do bočnog sudara dvaju skijaša: 17-godišnjeg skijaša iz Češke i skijaša iz Hrvatske, čija starosna dob u vrijeme javljanja informacije o nesreći, policiji nije bila poznata.

Ono što je bilo poznato i što piše i Kleine Zeitung je da je Čeh, za razliku od Hrvata, ostao neozlijeđen, piše Večernji list.

List u nastavku ističe kako je Hrvat teško ozlijeđen i da je nakon pružene prve pomoći lokalne Gorske službe spašavanja, kolima Hitne pomoći prebačen u bolnicu u obližnjem gradiću Hermagoru, u austrijskoj pokrajini Koruškoj.

Austrijska televizija ORF izvještava kako je na skijalištu u Nassfeldu dan prije, u subotu ujutro kratko nakon 9 sati i otvaranja skijališta također došlo do teške nesreće odnosno sudara 70-godišnje Austrijanke iz Villacha i za sada nepoznatog skijaša koji je navodno pobjegao s mjesta nesreće.

ORF navodi kako je nepoznati skijaš pokušao prvo pomoći ženi da ustane, no kada je vidio da ne može ustati zbog strašnih bolova, jednostavno je otišao.

Skijašica iz Austrije teško je ozlijeđena i nakon pružene prve pomoći spasilačkim helikopterom RK1 prebačena u bolnicu u Spittal an der Drau. Policija traga za skijašem koji je kolidirao sa skijašicom iz Villacha.

Bijeg s mjesta nesreće je kazneno djelo, upozoravaju skijaše austrijski mediji.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 04:54