StoryEditor
iowa

Horor u srednjoj školi: Dvojica tinejdžera nasmrt zatukla profesoricu španjolskog, poznat i motiv

Piše desk  /  02.11.2022., 12:11h

Tinejdžeri iz Iowe u SAD-u pretukli su i ubili svoju profesoricu španjolskog, a zatim bacili njezino tijelo u lokalni park. Napravili su to zbog loše ocjene koju im je dala, navodi se u optužnici.

Dva tinejdžera iz Iowe, Willard Miller i Jeremy Goodale, ubili su 66-godišnju srednjoškolsku profesoricu španjolskog jezika Noheme Graber u gradiću Fairfield. Motiv jezivog ubojstva bile su loše ocjene, navode tužitelji.

Millerova odvjetnica Christine Branstad zatražila je od suda poništavanje četiri naloga za pretres njegova doma i izuzimanje dokaza koje su istražitelji pronašli, zanemarivanje izjave koju je Miller dao policiji i informacije preuzete s njegova mobitela i društvene mreže Snapchat. Smatra da su nalozi za pretres izdani nezakonito.

Tijelo 66-godišnje profesorice pronađeno je u parku u Fairfieldu 3. studenoga prošle godine, skriveno ispod cerade, odbačenih kolica i alata.

Nasmrt je pretučena po glavi bejzbolskom palicom. Miller i Goodale tada su imali 16 godina.

Istražitelji su otkrili da se Miller sastao s profesoricom Graber u srednjoj školi Fairfield 2. studenog prošle godine u poslijepodnevnim satima kako bi razgovarali o lošoj ocjeni koju je dobio.

Graber se kasnije odvezla do parka poznatog po stazama za šetanje, a svjedoci navode da su nešto kasnije vidjeli njezino vozilo u kojemu su na prednjem sjedištu bila dvojica tinejdžera.

Kombi je kasnije pronađen na kraju seoskog puta, a dvojica tinejdžera vratila su se u grad hodajući cestom.

U izjavi na policiji Miller je kazao da je bio frustriran načinom na koji je Graber predavala španjolski i time što mu je lošom ocjenom smanjila prosjek, piše Daily Mail.

"Loša ocjena motiv je koji stoji iza ubojstva prof. Graber", navodi se u dokumentima državnog odvjetnika okruga Jefferson Chaunceyja Moldinga i pomoćnika glavnog državnog odvjetnika Iowe Scotta Browna.

Miller je u početku negirao bilo kakvu umiješanost u nestanak profesorice, a kasnije je izjavio da je znao za sve, ali nije sudjelovao.

Rekao je policiji da su prave ubojice "lutajuća skupina maskiranih klinaca" koja ga je prisilila da im da svoje vozilo kako bi premjestila tijelo i odvezla njezino vozilo iz parka.

Jedan od svjedoka dao je fotografije poruka na Snapchatu u kojima se vidi Goodaleovo priznanje, a prema kojem je dogovarao ubojstvo profesorice. Nešto kasnije dvojica tinejdžera u porukama su raspravljala o ubojstvu koje su počinili.

Miller je policiji priznao da je bio u parku u vrijeme ubojstva te da je pomogao sakriti tijelo ubijene Graber.

Goodale je na sebi imao krvavu odjeću, a prema porukama na Snapchatu, znao je sve detalje koji se odnose na nestanak Graber i njezinu smrt. Policija je kod Goodalea pronašla više odjevnih predmeta natopljenih krvlju.

Obojici tinejdžera, sada 17-godišnjacima, sudilo se kao odraslima. U Iowi je kazna za prvostupanjsko ubojstvo doživotni zatvor.

Presude Vrhovnog suda Iowe predviđaju da maloljetnici, osuđeni čak i za najteže zločine, mogu dobiti priliku za uvjetni otpust, prenosi dnevnik.hr.

Dnevnik.ba

02. ožujak 2024 20:32