StoryEditor
SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO AMERIKU

Građani na YouTubeu uočili trag koji je doveo do pronalaska tijela mlade Amerikanke

Piše Desk  /  21.09.2021., 11:14h
Policija je u nedjelju pronašla ostatke tijela nestale 22-godišnjakinje, no službena se potvrda očekuje nakon obdukcije koja bi se danas trebala provesti.

Tijelo 22-godišnje američke influencerice Gabby Petito pronađeno je u nacionalnom parku u Wyomingu. Djevojka se smatrala nestalom otkad se njezin zaručnik, 23-godišnji Brian Laundrie, početkom rujna vratio s putovanja bez nje, piše Večernji.hr.

Par je nekoliko mjeseci putovao bijelim kombijem. Laundrie je odbio surađivati s istražiteljima, no u potrazi za djevojkom pomogao je par YouTubera.   

Jenn i Kyle Bethune, koji na svom YouTube kanalu "Red White & Bethune" objavljuju snimke s obiteljskih putovanja, podijelili su video snimljen 27. kolovoza u nacionalnom parku Grand Teton.

Primijetili su da su snimili bijeli kombi kojim je Gabby putovala, prenosi Insider

- Prošli smo pored bijelog kombija i prepoznali da imaju tablice s Floride. Htjeli smo stati da se pozdravimo jer smo i mi s Floride, ali bio je mrak u kombiju i nije izgledalo kao da ima nekoga - prisjetila se Jenn. 

Snimku bijelog kombija pronašli su nakon što su pregledavali video materijal snimljen GoPro kamerom sa svog putovanja. Isječak su objavili i na svom Instagram profilu gdje su napomenuli kako su kontaktirali FBI prije objave. 

Policija je u nedjelju pronašla ostatke tijela nestale 22-godišnjakinje, no službena se potvrda očekuje nakon obdukcije koja bi se danas trebala provesti. 

Nestao i Brian Laundrie

Nakon što je odbio razgovarati s istražiteljima, Brian Laundrie nestao je nekoliko dana prije pronalaska tijela Gabby Petito. 

Njegova je obitelj rekla istražiteljima kako vjeruju da je mladić otišao na planinarenje u rezervat Carlton, a policija je pretraživala područje na koje je navodno otišao.

Steven Bertolino, odvjetnik obitelji Laundrie, rekao je da ga je i obitelj krenula tražiti u srijedu te da su uočili samo Ford Mustang kojim se vozio.

Policija je navela kako je rezervat Carlton ogromno i gusto pošumljeno područje s brojnim pješačkim stazama. Zbog toga bi pronalazak 23-godišnjaka mogao biti otežan. 

Iako pronađeni ostaci tijela još uvijek nisu službeno identificirani, obitelj mlade Gabby kratko se oglasila na društvenim mrežama. 

- Ne znam što bih rekao, potpuno sam izgubljen. Srce mi je slomljeno - naveo je njezin mlađi brat.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 04:34