StoryEditor
niš

Džonići odvedeni u pritvor zbog ubojstva obitelji Đokić, pogledajte snimku

Piše desk  /  24.10.2021., 09:00h
Goran Džonić je saslušan jučer u Višem javnom tužiteljstvu u Nišu, a saslušani su i njegovi sinovi.

Sudac za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je pritvor Goranu Džoniću i njegovim sinovima Milanu i Stefanu u trajanju od 30 dana zbog osnovane sumnje da su izvršili ubojstvo obitelji Đokić. 

Džonići su sinoć policijskim kombijem prebačeni u zatvor, prenosi portal Nova.rs.

Goran Džonić je saslušan jučer u Višem javnom tužiteljstvu u Nišu, a saslušani su i njegovi sinovi.

Prvo je uhićen Goran Džonić (59), umirovljeni vatrogasac, ali i njegovi sinovi Stefan i Milan, koji su saslušavani tijekom istrage. Oni u početku nisu dovedeni u vezu sa stravičnim zločinom koji se dogodio 26. rujna na putu od sela Moravac do Aleksinca. Tada su ubijeni Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i njihova kćerka Lidija (25).

Goran Džonić, rođak i susjed pokojnih Đokića, kao umirovljeni vatrogasac bio je upoznat s policijskim procedurama, ali i s terenom. Njega su prvo teretili svjedoci. Jedan je rekao da mu je neposredno po zločinu vratio veću svotu novca, drugi da mu je Džonić tražio da mu napravi prigušivač za pištolj, što je on i uradio.

Njegov sin Milan Džonić je krenuo očevim stopama i on je vatrogasac. Policija ga je više puta privodila, ali je navodno prošao sva ispitivanja, uključujući i poligrafsko.

Stefan Džonić je pripadnik Vojske Srbije, a navodno je u vrijeme ubojstva bio na terenu. Navodno je tijekom ispitivanja Goran u jednom trenutku odao sinove i izjavio da su i oni sudjelovali u ovom zločinu, ali je kasnije taj iskaz promijenio. Na saslušanju u tužiteljstvu branio se šutnjom.

Dnevnik.ba

08. prosinac 2021 15:23