StoryEditor
francuska

Dva zatvorska čuvara ubijena, trojica teško ozlijeđena u zasjedi, zatvorenik pobjegao

Piše fena  /  14.05.2024., 17:13h

Najmanje dva francuska zatvorska čuvara ubijena su u utorak, a trojica su teško povrijeđena nakon što su teško naoružani napadači napali iz zasjede zatvorski kombi kako bi oslobodili jednog zatvorenika, priopćila je francuska policija koja je povela veliku potjeru.

Orkestrirani napad, koji je došao usred sve većeg nasilja povezanog s drogom širom Europe, dogodio se jutros na naplatnoj kućici u Incarvilleu u regiji Eure u sjevernoj Francuskoj. Neimenovani zatvorenik i napadači su pobjegli, priopćila je policija.

Ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin rekao je da je pokrenuta velika potraga.

- Upotrebljavaju se sva sredstva da se ti kriminalci pronađu. Po mom uputstvu mobilizirano je nekoliko stotina policajaca i žandara - napisao je on na X-u.

Slike na društvenim mrežama prikazuju najmanje dvojicu maskiranih muškaraca koji nose puške kako kruže u blizini terenaca koji je bio u plamenu. Činilo se da je terenac zabijen u prednji dio zatvorskog kombija.

Kriminal koji se odnosi na droge je u porastu širom Europe, koja je posljednjih godina preplavljena kokainom. Marseille je bio epicentar nasilja bandi u Francuskoj, s posebno nasilnim ratom između trgovačkih klanova.

Lokalni mediji navode da je odbjegli zatvorenik 30-godišnji Mohamed A.

Izvor iz francuske policije rekao je da je on osumnjičen da je naručio ubojstvo u Marseilleu i da je bio povezan s moćnom gradskom bandom "Crnci".

Dnevnik.ba

16. srpanj 2024 18:29