StoryEditor
zadar

Državljanin Srbije pijan i polugol ležao na cesti u Dalmaciji pa nogama izudarao policajca

Piše desk  /  21.07.2022., 13:49h

Državljanin Srbije (40) osumnjičen je za napad na službenu osobu u Donjem Karinu.

Sumnjiči ga se da je 19. srpnja oko 22:20 u Donjem Karinu, prilikom postupanja policijskih službenika koji su ga zamijetili kako leži uz cestu gol do pasa i bez obuće, fizički napao jednog policijskog službenika, udarajući ga nogom više puta.

Uz uporabu sredstava prisile priveden je u prostorije policije, gdje je alkotestiran te mu je utvrđena koncentracija alkohola od 2.89 promila, dok kod sebe nije posjedovao osobne dokumente niti je htio dati podatke o sebi, priopćeno je iz PU zadarske.

Smješten je u prostorije policije do otrježnjenja te mu je pružena liječnička pomoć, gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozljede, a nastavkom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da se radi o državljaninu Srbije koji nema reguliran kratkotrajni boravak u Republici Hrvatskoj.

Ozlijeđenom policajcu je također pružena liječnička pomoć u HMP-u Benkovac te su mu ozljede okvalificirane kao lake tjelesne ozljede.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 40-godišnjeg stranog državljanina je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava te je predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Osumnjičeni je prekršajno sankcioniran zbog počinjenog prekršaja iz članka 177. Zakona o strancima.

Dnevnik.ba

16. srpanj 2024 13:46