StoryEditor
njemačka

Državljanin BiH ubio trudnu bivšu djevojku pa tvrdio da je otišla u Italiju

Piše desk  /  09.01.2024., 16:27h

Više od godinu dana nakon što je trudna Alexandra R. nestala iz Nürnberga, državno odvjetništvo podiglo je optužnice za ubojstvo protiv dvojice muškaraca.

Nakon nestanka Alexandre, državno tužiteljstvo optužilo je njezinog bivšeg partnera i još jednog muškarca za ubojstvo i otmicu. Dvojica muškaraca navodno su svladali, oteli i ubili 39-godišnjakinju u prosincu 2022. i sakrili njezino tijelo na dosad nepoznatoj lokaciji, objavila je danas glasnogovornica državnog odvjetništva, prenosi Index.hr.

 

Svađa oko novca kao mogući motiv ubojstva

Muškarci su se potom pretvarali da je žena, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, dobrovoljno otišla u inozemstvo. Pedesetogodišnjak iz BiH i 48-godišnji Nijemac uhićeni su u rujnu prošle godine i od tada se, kako je priopćilo državno odvjetništvo, nisu očitovali o optužbama.

Prema istrazi, motiv zločina je svađa, između ostalog i zbog velikog novca. Priča se da je bivši partner koristio novac viših zaposlenika banke za transakcije za nekretnine koje su išle preko drugookrivljenog. Nakon rastave, žena je prestala surađivati ​​i odbila im dati pristup svojim računima.

Dvojac ju je zatim pokušao ovršiti na iznos od 785.000 eura, a žena je zbog toga pokrenula tužbu. Nestala je tjedan dana prije odlučujućeg ročišta, a muškarci su čak pokušali inscenirati njezin odlazak u Italiju tako da su s njenog mobitela poslali oproštajne poruke te ga odnijeli u tu zemlju.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 09:26