StoryEditor
balkanska ruta

Državljani BiH spriječeni u krijumčarenju devet stranih državljana

Piše fena  /  15.09.2023., 17:26h

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Zvornik, uz asistenciju pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu koji pružaju ispomoć Graničnoj policiji BiH u nadzoru državne granice, u četvrtak su spriječili krijumčarenje devet osoba afroazijskog porijekla u graničnom pojasu na području Zvornika.

U vezu s ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana Bosne i Hercegovine koji su strane državljane krijumčarili iz Republike Srbije na teritoriju Bosne i Hercegovine u dvama vozilima bh. nacionalnih oznaka, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "krijumčarenje osoba" o navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj su naredbi državljani BiH ispitani u svojstvu osumnjičenih i protiv njih će Tužiteljstvu BiH biti dostavljen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu "krijumčarenje osoba".

Krijumčareni strani državljani nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Afganistana.

Daljnji rad nad ovim krijumčarenim osobama nastavit će pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

24. srpanj 2024 04:05