StoryEditor
detalji horora u pločama

Dodatnim hicima potvrdio ubojstvo brata i maloljetnika pa krenuo prema obitelji ubijenog dječaka, djelomično priznao krivnju

Piše desk  /  26.03.2022., 15:35h
Osumnjičeni za ubojstvo imao je sukob oko imovine sa svojim bratom, ali i s roditeljima ubijenog 16-godišnjaka.

 Počinitelj stravičnog zločina u Pločama priveden je u subotu prijepodne na ispitivanje u državno odvjetništvo, a potom i sucu istrage. Prijeti mu 40 godina zatvora, a svoja djela priznao je djelomično.

Milenko Radulović u petak rano ujutro iz automatskog oružja svirepo je ubio 16-godišnjeg maloljetnika samo zato jer je bio u sukobu s njegovom obitelji iz vremena dok su davno bili susjedi, a nakon dječaka kojeg je upucao na putu do škole s u osvetničkom pohodu ubio je i svog brata Mitra Radulovića (52) i to na radnom mjestu kod deponija.

Policija je, podsjetimo, zaprimila više dojava građana o pucnjavama oko 7.50 i 8.05 sati na dvije lokacije u Pločama te je pronašla tijelo 16-godišnjaka, a kasnije i 52- godišnjaka  na sabiralištu sekundarnog otpada. Obojica su ubijena s više hitaca iz poluautomatskog oružja.

- Policija je postupajući po opisu osobe i njegova vozila bijelog juga 45, koji je dao očevidac drugog ubojstva, već oko  8.30 sati našla osobu koju je sumnjičila kao počinitelja, na cesti D8 kod  benzinske pumpe u Opuzenu. Počinitelj je bio naoružan i imao je oružje u rukama pa su policajci ispalili nekoliko pucnjeva upozorenja u zrak te počinitelja priveli pod prisilom i doveli u Policijsku postaju Ploče - istakli su iz policije.

Ubijeni brat, prema svjedočenju ljudi iz neretvanskog kraja, bio je omiljen čovjek spreman svima pomoći u odvozu otpada, a ubojica prijeke naravi, u sukobu s mnogima s kojima je bio u kontaktu. Sasvim slučajno spriječena je i zločin šireg razmjera jer su ubojicu u Yugi 45 našli policajci nakon dojave o zločinu navodno u trenutku dok je tražio obitelj ubijenog dječaka.

Svirepi ubojica je u DORH priveden vezan, a Županijsko državno odvjetništvo tereti ga za teško ubojstvo djeteta, ubojstvo brata te neovlašteno držanje oružja i streljiva. On je pred Županijskim državnim odvjetništvom iznio obranu, no na postavljena pitanja nije odgovorio. Dežurni sudac istrage mu je odredio istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnost ponavljanja djela, i težine i okolnosti kaznenog djela, te zbog teške okolnosti ubojstva djeteta, a za koje kazneno djelo je određena kazna zatvora od najmanje deset godina ili dugotrajni zatvor.

- Ne mogu iznijet njegovu obranu, ali mogu reći da nije u potpunosti nego dijelom priznao kaznena djela - izjavio je, kako prenosi Dubrovački vjesnik, sudac istrage i glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav.

- Nakon svih ispaljenih hitaca je u obje osobe ispalio još po jedan hitac da bi bio siguran da su mrtvi. Na ovom području ne pamtimo ovakva djela, ali za djelo na štetu djeteta je najmanja kazna 21 najveća 40 godina zatvora, s tim da je još tu ubojstvo i posjedovanje automatskog oružja i streljiva - zaključio je Miloglav.

Dnevnik.ba

13. svibanj 2024 19:17