StoryEditor
sve ukazuje na samoubojstvo

Detalji utapanja: Djevojka (25) dovezla se taksijem na Skenderiju, ostavila novac i skočila u nabujalu Miljacku

Piše desk  /  20.01.2023., 10:25h

U Sarajevu je jučer smrtno stradala 25-godišnja S. B. koja je, najvjerovatnije izvršila samoubojstvo skočivši u nabujalu Miljacku. Odmah su angažirane spasilačke službe koje su uspjele izvući tijelo jučer u ranim jutarnjim satima.

Ostavila novac

Kako saznaje Avaz, djevojka se taksijem dovezla do Skenderije, gdje se, najvjerovatnije, odmah bacila u Miljacku.

- Bacila se žena u Miljacku - javio je taksista policiji jučer oko dva sata.

U svom taksi vozilu na sjedištu je pronašao 10 KM koje mu je djevojka ostavila za vožnju.

Iz MUP-a Županije Sarajevo kazali su da ne žele daviti informacije u slučajevima koji ukazuju na to da je riječ o samoubojstvu.

Iz Operativnog centra potvrđeno je da je u 1.58 sati poslije ponoći prijavljeno da je jedna osoba pala u rijeku Miljacku na Skenderiji.

Uslijedila je dramatična potraga u koju su se uključili i pripadnici dežurnih timova GSS-a Novi Grad Sarajevo, GSS-a Županije Sarajevo, policija i vatrogasci koji su vršili potragu za nestalom djevojkom.

Tijelo izvučeno u 4.30 sati. GSS Novi Grad Sarajevo

Uočili tijelo

- U 3.58 sati smo u nabujaloj rijeci, nedaleko od Centra za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”, uočili tijelo na površini koje je nosila rijeka, nakon čega su spasioci pristupili izvlačenju tijela, uz prisustvo i pomoć policijskih službenika MUP-a ŽS, na obalu rijeke - kazali su iz GSS-a Novi Grad Sarajevo.

Obavljen uviđaj

Nakon što su izvukli tijelo iz rijeke konstatirana je smrt djevojke.

- U 4.26 sati izvučeno je tijelo na obalu rijeke, nakon čega je konstatirana smrt ženske osobe. Uviđaj je obavljen - potvrđeno je iz MUP-a ŽS.

Dnevnik.ba

19. lipanj 2024 03:35