StoryEditor
Laktaši

Brutalno ga pretukao i ubio, sutradan se vratio i tijelo bacio u bunar: Uskoro nova presuda, obitelj žrtve iznijela zahtjev

Piše desk  /  16.09.2022., 09:27h

Obitelj Gojka Veselića, za čije je ubojstvo optužen Bogdan Vajukić, traži 40.000 KM odštete

Obitelj Gojka Veselića (76) u Vrhovnom sudu RS-a, u kojem je u tijeku ponovljeno suđenje Bogdanu Vajukiću, zatražila je odštetu od 40.000 KM, kao i to da se optuženi osudi za svirepo ubojstvo. Vajukić je bio osuđen na 10 godina zatvora za smrt Veselića, a nova presuda, nakon prihvaćanja ranije izvedenih dokaza, bit će izrečena 19. rujna.

Vajukić je prvobitno bio optužen za teško ubojstvo na svirep i podmukao način, ali je kasnije osuđen za tešku tjelesnu ozljedu sa smrtnom posljedicom. Tu presudu je ukinuo Vrhovni sud RS-a, koji je donio odluku da se provede novo suđenje. Presuda je ukinuta jer Vrhovni sud RS-a, između ostalog, smatra da prvostupanjski sud nije pravilno cijenio psihički odnos optuženog prema djelu, odnosno zaključak o umišljaju da žrtvu teško povrijedi, a ne da je ubije, te da nije cijenjen nesrazmjer u godinama i snazi između optuženog i žrtve.

- Optuženi je još u fazi istrage priznao ubojstvo, a na sudu tvrdi da nije imao namjeru da ga ubije. Njegovo ponašanje ukazuje na svirepost jer je žrtvu nastavio da tući i kada je pala. Brojnost ozljeda, kao i to da je nakon zločina bacio tijelo stradalog u bunar kako bi prikrio tragove, ukazuju da je postupao s namjerom da ubije. Zbog toga tražimo da se kazni po zakonu, kazala je tužiteljica Tanja Mrđa.

Branitelj optuženog, odvjetnik Jadranko Stupar, smatra da “nema svireposti” u ovom slučaju. On je mišljenja da je Vajukić osuđen i prije suđenja i to “velikim medijskim i drugim pritiscima”.

- Ničim nije dokazano da je imao namjeru počiniti ubojstvo, a nema ni objektivnih dokaza da se radi o svirepom ubojstvu, mišljenja je Stupar.

Prema navodima optužnice, Vajukić je Veselića brutalno pretukao i usmrtio 24. siječnja prošle godine u Koljanima kod Laktaša. Drugi dan se vratio, skinuo odjeću s njega, a potom je tijelo bacio u bunar, piše oslobodjenje.ba.

Dnevnik.ba

17. lipanj 2024 08:06