StoryEditor
okrutni zločini

Brutalna ubojstva roditelja koja su šokirala BiH: Kod Krupe sjekirom ubio majku, dijelove tijela pojeo, a dijelove bacio

Piše desk  /  07.10.2022., 09:39h

Okrutna ubojstva događala su se i zbog psihotičnih epizoda počinitelja koji su u pravilu proglašavani neuračinjvim.

Javnost u Bih bila je šokirana nedavnim slučajem u Sarajevu gdje je Jusmil Eminić (44) oca Jusufa (69) polio benzinom i zapalio. Riječ je o jednom od najokrutnijih ubojstava. Jusuf je kući dolazio alkoholiziranom stanju kući te je znao fizički nasrnuti na Jusmila, svoju suprugu i kći.

Odnosi su eskalirali 1. listopada kada ga je Jusmil ispred obiteljske kuće u sarajevskom naselju Buča Potok oca Jusufa polio benzinom i zapalio. Po dolasku policije Jusuf je još uvijek bio pri svijesti i rekao im je da mu je to uradio sin Jusmil koji je pobjegao s lica mjesta. Drugog dana Jusuf je u Kliničkom centru Sarajevo podlegao opeklinama koje su zahvatile 75 posto tijela.

U BiH je nažalost bilo više slučajeva u kojima su nerijetko žrtve svirepih zločina bili roditelji. Motivi za zločine uglavnom su narušeni odnosi unutar obitelji, a ubojica se u pojedinim slučajevima izjašnjavao i kao žrtva, piše Avaz.

Okrutna ubojstva događala su se i zbog psihotičnih epizoda počinitelja koji su u pravilu proglašavani neuračinjvim.

Tako je Armin Šehagić iz Kaknja optužen je da je u neuračunljivom stanju na okrutan način ubio majku Emiru tako što je ušao u njenu spavaću sobu i bez ikakvog povoda je brutalno tukao rukama i nogama te je davio.

Ubojstvo se dogodilo 14. lipnja ove godine u njihovom stanu u Kaknju, a prema optužnici počinio ga je u neuračunljivom stanju uslijed psihotične epizode paranoidno-halucinatornog tipa.

Alen Kopić prvostupanjski je osuđen na sedam godina i sedam mjeseci zatvora za ubojstvo oca Selima Kopića. On je 20. lipnja 2021. godine oko 13.45 sati , u ulici Kasindolskog bataljuna, općina Istočna Ilidža, u pomoćnom objektu – garaži nakon verbalnog sukoba, metalnom šipkom dužine 102,5 centimetra ,u namjeri da ga ubije, više puta u predjelu glave udario svog oca.

Nezir Kamenica u Županijskom sudu u Sarajevu bio je prvostupanjski osuđen na 20 godina zatvora jer je 2. svibnja 2017. u selu Bogušići kod Goražda ubio majku Zehru Kavazović, baku Šemsu Džabija te očuha Ifeta Kavazovića.

Kamenica je uzeo dvije sjekire, stavio ij za pas iza leđa te odlučio na okrutan i podmukao način pobiti ukućane. Očuha Ifeta, koji je bio za kompjuterom, s leđa je udario po glavi i tijelu. U tom trenutku ušla je njegova majka Zehra, te je Nezir jednu sjekiru zabio u vrata, a potom izvadio manju sjekiru i počeo majku udarati po rukama, glavi i tijelu, zadavši joj šest udaraca. Baku Šemsu je napao sjekirom u njenom krevetu na katu udarivši je pet puta. Kamenica je na jednom ročištu rekao da je umjesto potpore članova obitelji doživljavao prijetnje, maltretiranja i sputavanje u življenju.

Županijski sud u Bihaću donio je presudu 2019. kojom je ustanovljeno da je Sabahudin Velić (33) u stanju neuračunljivosti ubio majku u rujnu 2018. godine te mu je odredio prisilni boravak u zdravstvenoj ustanovi. Stravičan čin otkriven je kad se Velić 14. rujna sam predao policiji u Sarajevu i ispričao da je nakon što je majku usmrtio sjekirom , otišao klanjati da bi nakon toga tijelo prebacio na drugo mjesto i zapalio ga. Budući da tijelo nije izgorjelo, ukopao je majku na nepoznato mjesto, a potom ga iskopao i ponovno prebacio u garažu, gdje ga je sjeckao raznim alatom kako bi razdvojio meso od kosti koje je poslije jeo. Monstrum je razbacao jedan dio tijela po okolnim livadama i šumi, dok je drugi dio zakopao u blizini kuće. Priznao je tada da je, prije majke, zaklao i svog psa, jer je, kako je kazao, crni pas vrag.

Dnevnik.ba

13. svibanj 2024 11:46