StoryEditor
došla na ispraćaj

"Brat mi je nestao prije 30 godina na isti dan kad i Matej. I našli su ga na isti dan. Morala sam doći..."

Piše desk  /  21.05.2022., 10:53h

Beograđanka Snežana je kraj križa ostavila bijele ruže. Otkrila je nevjerojatnu podudarnost njene obiteljske tragedije i svega što se dogodilo Mateju

U beogradskoj crkvi svetog Ante Padovanskog u petak poslijepodne izložen je lijes s tijelom Mateja Periša. Nakon završene mise, od tragično preminulog 27-godišnjeg mladića oprostili su se brojni ljudi, a mnogi od njih nosili su po jedan cvijet. 

Nadbiskupija Srbije pripremila je i buket s 27 bijelih ruža kao simboliku za Matejevih 27 godina života.

Beograđanka Snežana je kraj križa ostavila bijele ruže.

Upravo ona je otkrila nevjerojatnu podudarnost njene obiteljske tragedije i svega što se dogodilo Mateju, piše Objektiv.

Naime, njezin brat nestao je u Dunavu istoga dana kada i Matej Periš, 31. prosinca.

- Jako mi je teško, strašno sam potresena zbog ovoga. Nije mi dobro, tuga. Previše je podudarnosti u ovom slučaju, datuma... sve me je to navelo da dođem ovdje. Pratila sam potragu - rekla je Snežana.

- Srce mi je reklo da dođem. Na isti dan 31.12. prije 30 godina moj brat je nestao u Dunavu, prevrnuo se čamac s njima petoricom i isplivao je kod Smedereva pet mjeseci kasnije, 18. svibnja... Isti datumi kao kod Mateja. Živim u blizini i morala sam doći. Znam što to znači. Imat će roditelji što sahraniti, imat će gdje otići isplakati se, zapaliti svijeću. To su strašne stvari. Četvorica prijatelja mog brata nikada nisu isplivala - rekla je.

Dnevnik.ba

24. veljača 2024 07:09