StoryEditor
pakistan

Bombaš samoubojica napao policiju koja je čuvala tim za cijepljenje protiv dječje paralize, najmanje troje mrtvih

Piše FENA  /  30.11.2022., 09:08h

Pakistanski talibanski bombaš samoubojica napao je u srijedu policijsku pratnju tima za cijepljenje protiv dječje paralize u jugozapadnom Pakistanu, ubivši tri osobe i ranivši više od 30, priopćila je policija, samo dva dana nakon što su militanti okončali prekid vatre.

Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) preuzeo je odgovornost za napad u blizini grada Quetta, glavnog grada pokrajine Balučistan, navodi se u priopćenju koje je Reuters dobio na uvid.

Pored toga, vojska je priopćila da je u utorak u Balučistanu ubila 10 militanata, ali nije razjasnila jesu li oni bili TTP ili separatistički borci Baluči.

Policijski dužnosnik Azfar Mehsar rekao je novinarima da se bombaš zabio vozilom u policijski kamion, detonirajući eksploziv.

Među žrtvama bombaša samoubojice bili su policajac, žena i dijete, a neki od ranjenih su u kritičnom stanju, rekao je drugi policijski dužnosnik Abdul Haq za Reuters.

Među ranjenima je, kako je rekao, 15 policajaca.

Patrola je čuvala tim za cijepljenje protiv dječje paralize, rekao je Haq. Islamistički militanti u Pakistanu često ciljaju timove za cijepljenje protiv dječje paralize, šireći glasine da je imunizacija zapadnjački alat za njihovo špijuniranje i da muslimane čini neplodnim.

Premijer Shehbaz Sharif osudio je napad i obećao da će nastaviti s kampanjom vakcinacije.

Dnevnik.ba

19. lipanj 2024 00:27