StoryEditor
jablanica

BMW izvučen iz Neretve nakon prometne nezgode: ‘Ni sam ne znam kako sam ostao živ, uvjeren sam kako mi je pojas za vezanje spasio život‘

Piše desk  /  22.09.2022., 13:47h

Vozač nije ima teške ozlijede i preko nepristupačnog terena se izvukao na cestu

U srijedu 19.09. oko 17.00 sati par stotina metara poslije mosta Bega i Begovića uslijed morkog kolnika došlo je do prometne nezgode u kojoj je sudjelovalo vozilo marke BMW i jedna osoba-vozač K.Š. (73). Nakon jakog udara vozilo proletilo na dijelu magistralne ceste M17 na kojoj nije bilo čelićne ograde i vozilo je završilo u provaliji od 6 metara.

Nakon prevrtanja automobil se zaustavio u rijeci Neretvi i velikom srećom i pribranošču vozač se uspio izvuči iz vozila i izbječi potonuće s vozilom. Nakon što je K.Š. preplivao desetak mettara do obale hladna i brza Neretva je progutala vozilo.

Vozač nije ima teške ozlijede i preko nepristupačnog terena se izvukao na cestu, te je uočio dvije osobe koje su s mosta vidjele vozilo u rijeci. Ni sami nisu mogli vjerovati da je vozač ostao neozlijeđen.

Nedugo zatim dolaze i pripadnici Policijske uprave Mostar, te odvoze vozača na pregled u bolnicu.

U utorak vozač K.Š. stupa u kontakt sa našim kolegom Soče i odmah se angažira i diže dio postrojbe za spašavanje na vodi Ronilačkog kluba Mostar pri Civilnoj zaštiti Grada Mostara. Odlazi se na teren i cijela akcija izvlačenja automobila je započela prvim zaronom i detaljnom analizom nakon lociranja automobila u Neretvi.

Nakon utvrđivanja dubine i lokacije automobila grupa od 4 ronioca R.K. Mostar kreću u akciju u srijedu oko 13.00 sati. „Uvjeti  našoj ekipi nisu išli na ruku, vidljivost gotovo nula, jaka struja i hladna rijeka otežavali su pronalazak automobila koji je lociran na 14 metara dubine“ – kazao nam je voditelj grupe instruktor Franjo Soče. „ Sreća što se vozilo nije pomaklo još par metara, jer bi tada izvlačenje bilo otežano zbog velike dubine od 25 metara na tom dijelu jezera“- dodao je.

Uz prisustvo pripadnika P.U. Mostar i specijalnog vozila koje je nakon par manevara i prilagodbe terenu izvukao vozilo BMW iz rijeke Neretve uz asistenciju ronilaca.

„Ni sam ne znam kako sam ostao živ, vraćao sam se iz Sarajeva gdje sam ostavio djecu na aerodromu i krenuo nazad za Mostar. Sve se odvilo jako brzo, a uvjeren sam kako mi je pojas za vezanje spasio život“ – u nevjerici nam je rekao unesrećeni vozač.

Zahvaljujem se ovoj divnoj ekipi koji su bez ikakvih uvjeta odmah došli i pritekli u pomoć, nemam riječi za tu gestu, hvala im!“- na posljetku je izjavio vidno potreseni K.Š. (73)

„Stalna edukacija i profesionalni pristup spašavanju na vodi učinilo je naš klub društveno korisnim za širu zajednicu kad je pitanje spašavanje na vodi. Ovim akcijama samo možemo potvrditi kako se isplatilo biti dio Civilnih zaštita Grada Mostara i Hercegovačko neretvanske župnije, a naši članovi su još jednom svojim profesionalnim pristupom dokazali spremnost i odlučnost u našoj zadaći zaštite i spašavanja naših sugrađana“ – izjavio je voditelj Franjo Soče.

Na terenu su osim Franje Soče bili i ronioci Andreo Glas, Zoran Marić i Ermina Joldić kao podrška na kopnu. Automobil je izvučen u kasnim posljepodnevnim satima, priopćeno je iz Postrojbe spašavanje na vodi pri Civilnoj zaštiti Grada Mostara i Hercegovačko neretvanske županije.

Dnevnik.ba

27. srpanj 2024 04:20