StoryEditor
pokušao ih pregaziti

Bježao zbog tjeralice pa potegnuo pištolj na policajce, uhitili ga u apartmanu

Piše DESK  /  06.09.2021., 11:42h
Viktor Čavić (45) iz Banje Luke uhićen je jučer nakon dramatične potjere kada je, pokušavajući izbjeći uhićenje, pištoljem prijetio policajcima da će ih pobiti.

Kako saznaje Avaz, za Čavićem je ranije bila raspisana potraga od strane PS Lazarevo. Jedna od patrola bjegunca je primijetila u gradu te je pobjegao kada su ga pokušali zaustaviti. Tada je za njim krenula višesatna potraga i Čavić je u nedjelu oko 2.30 sati lociran u naselju Kola na Manjači.

- Policijski službenici pokušali su zaustaviti BMW kojim je upravljao V. Č. za kojim je bila raspisana potraga. Prilikom zaustavljanja vozila V. Č. je usmjerio pištolj prema policajcima, prijeteći im, a onda je vozilom pokušao udariti u policajce nakon čega je pobjegao s lica mjesta - rekla je glasnogovornica PU Banja Luka Danijela Mučibabić.

U policiji navode da je s Čavićem u automobilu kao suvozačica bila D. K. Nakon bijega potraga za njima je nastavljena i locirani su oko 15 sati u iznajmljenom apartmanu u Mrkonjić Gradu, gdje su i uhićeni .

- V. Č. se sumnjiči za napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti, a D. K. za pomaganje u izvršenju tog kaznenog djela. U tijeku je kriminalistička obrada i rad na predmetu - rekla je Mučibabić.

Viktor Čavić ima bogat kriminalni dosije. Svojevremeno je "ležao" u KPZ.u Zenica zbog razbojstva. Za isto djelo sudilo mu se u Bijeljini zbog sumnje da je zajedno s još dvije osobe 2007. godine opljačkao poslovnicu Nove banke u Loparama odakle su ukrali 45.000 KM. 

Dovođen je u vezu s više teških kaznenih djela u Banjoj Luci i Sloveniji.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 04:43