StoryEditor
jedan od najgorih seksualnih predatora

Bivši londonski policajac osuđen na doživotni zatvor za desetke silovanja

Piše hina  /  07.02.2023., 19:24h

David Carrick, jedan od najgorih seksualnih predatora u novijoj britanskoj povijesti koji je dvadeset godina radio u londonskoj policiji, osuđen je u utorak na doživotni zatvor za desetke silovanja i za spolno zlostavljanje dvanaest žena.

"Na užasan način ste iskoristili žene", rekla je sutkinja Bobbie Cheema-Grubb čitajući presudu kojom se završio slučaj što je pogoršao krizu povjerenja u Scotland Yard koji je bio gluh na upozorenja u vezi s njegovim zaposlenikom. "Ponašali ste se kao da ste nedodirljivi" jer ste pripadnik policije, dodala je.

U boksu za optuženike David Carrick (48) je pognuo glavu i nije otvarao oči tijekom izricanja presude.

Sudilo mu se za najmanje 85 kaznenih djela, među kojima za 48 silovanja, koja su se dogodila između 2003. i 2020. U tom vremenu je promaknut u elitnu policijsku postrojbu u glavnom gradu zaduženu za zaštitu parlamenta i diplomatskih predstavništava.

"Zločini Davida Carricka su mrlja na našoj policiji", reagirala je u priopćenju ministrica unutarnjih poslova Suella Braverman, odajući priznanje Carrickovim "hrabrim" žrtvama. "U našoj policiji nema mjesta takvom predatorskom i gnusnom ponašanju".

Policija je devet puta propustila priliku da uhiti tog serijskog silovatelja koji je u policiji radio 17 godina. Na kraju je uhićen u listopadu 2021. za prvi slučaj silovanja, što je potaknulo druge žene da ga prijave.

"Te žene nisu slabići (...) one su žrtve vašeg zločinačkog uma", rekla je sutkinja.

Dnevnik.ba

16. lipanj 2024 21:13