StoryEditor
Michigan

Američki policajac pucao u potiljak nenaoružanom Afroamerikancu, snimka je uznemirujuća

Piše desk  /  15.04.2022., 08:23h
Policajac u Michiganu upucao je 26-godišnjeg Afroamerikanca Patricka Lyoya, a policija je objavila snimku događaja koji se zbio 4. travnja.

Kako javlja BBC, uznemirujući video je snimljen kamerom na policajčevoj uniformi te prikazuje što se događalo netom prije nego što je policajac pucao u mladića u Grand Rapidsu.

Policajac je ubio nenaoružanog mladića.

Sve je počelo tako što je policajac zaustavio vozilo kojim je Lyoy upravljao. Policajac, čiji identitet nije objavljen, inzistirao je na tome da mu mladić pokaže vozačku dozvolu. Mladić se oglušio na zahtjev policajca i počeo bježati. Nakon što ga je sustigao, policajac ga je pokušao fizički svladati pomoću elektrošokera.

Potom je mladiću pucao u potiljak.

Ovaj događaj izazvao je nove prosvjede na kojima se zahtijevala objava identiteta policajca. Policija je izvijestila da istražuje slučaj.

Upucani mladić je u SAD-u došao iz Demokratske Republike Kongo te je pet godina živio u Grand Rapidsu, javlja BBC. Policajac je trenutno na administrativnom dopustu do ishoda očevida. Njegov identitet neće biti poznat javnosti osim ako protiv njega ne bude podignuta kaznena prijava.

Benjamin Crump, odvjetnik obitelji ubijenog mladića, zahtijeva da se protiv policajca podigne optužnica i da dobije otkaz.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 06:27