StoryEditor
organizirani krliminal

Akcija "Glumac" u Posavini, uhićeno sedam osoba

Piše Fena  /  26.02.2022., 10:01h
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Šamca i Odžaka realizirali su operativnu akciju “Glumac”.

Izvršili su pretrese stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari i slobode lišili sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi s kaznenim djelom neovlaštenog prometa opojnim drogama iz Kaznenog zakona BiH, te kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga iz Kaznenog zakona RS.

Osobe lišene slobode su provedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih te će po završetku tih radnji biti predane u daljnju nadležnost Tužiteljstvu BiH.

Prilikom pretresa je otkriveno i privremeno oduzeto 500 grama opojne droge kokain, oko tri kilograma opojne droge marihuana i deset mobilnih telefona. 

Aktivnosti policijskih službenika SIPA-e su realizirane po naredbi Suda BiH, a pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH i u suradnji s policijskim službenicima Granične policije BiH, Ministarstva unutarnjih poslova RS-a i Ministarstva unutarnjih poslova Posavske županije, priopćeno je iz SIPA-e.

Dnevnik.ba

27. srpanj 2024 03:39