StoryEditor
srbija

27-godišnja stomatologinja preminula od korone: "U utorak pozitivna na testu, u nedjelju je više nema"

Piše desk  /  19.10.2021., 09:18h
Stomatologinja Ivana Latovljev (27) bila je zaposlena u Domu zdravlja Kovačica, a preminula je u nedjelju nakon brojnih pokušaja reanimacije.

Covid 19 odnio je još jedan mladi život u Srbiji, stomatologija Ivana Latovljev (27), zaposlena u Domu zdravlja Kovačica, preminula je u nedjelju..

Obitelj, prijatelji i kolege mlade liječnice u šoku su zbog tragične vijesti koja je potresla javnost. Bila je, kako pričaju, jedra, zdrava, uvijek nasmijana.

Kako za Telegraf.rs pričaju njene kolege, zaručena je prošlog mjeseca.

– Ne znam kako se zarazila, pričala je da je želi roditi pa nije bila sigurna treba li se cijepiti. Moguće je da se zarazila na radnom mjestu, to nećemo nikad znati – priča Ivanina kolegica.

Mlada liječnica osjetila je jedan jedini simptom, izgubila je osjet mirisa, te se testirala. Test je u utorak bio pozitivan.

– Bila je odmah poslije toga u kućnoj izolaciji, imala je blage simptome nalik prehladi, koliko ja znam. U subotu joj je pozlilo, počela je povraćati, bila je kod liječnika, javila se hitnoj pomoći. U nedjelju ujutru se ponovo javila rekavši da joj je opet loše. Mjerili su joj tlak, donji nisu mogli izmjeriti. Počeli su je gubiti – priča sugovornica Telegrafa.

Kako kaže, iz Crepaje, odakle je dr Latovljev, odvezena je u Pančevo na prijemni odjel.

– Intubirali su je, kisik, reanimacije. Sve se to događalo na putu do Pančeva. Liječnik uspije podići jednom, ona opet utone. Uspio je oživjeti ju na nekoliko minuta i tako više puta. Ispred bolnice u Pančevu se izgubila posljednji put – objašnjava kolegica.

Pretpostavlja se, navodi, da je neki tromb krenuo i da je on doveo do katastrofalnog ishoda.

Dr Ivana Latovljev bila je prijatna i ljupka, inteligentna djevojka koja je u roku završila studij i brzo se zaposlila.

– Sve kolege su u šoku, ostali smo skamenjeni kada smo čuli za ovaj ogromni gubitak jednog tako mladog života – zaključuje sugovornica.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 23:25