StoryEditor

Zvornik: Optužena da je sjekirom ubila majku

Piše D  /  25.11.2020., 02:11h

Protiv Zvorničanke Ramze Karajčić (62) Okružni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu koja je tereti da je u kolovozu u Kozluku, kod Zvornika, u stanju smanjene uračunjivosti sjekirom s pet udaraca u glavu ubila majku Namku Kokić (83), pišu Nezavisne novine.

Prema optužnici Okružnog javnog tužiteljstva Bijeljina, koja je tereti za teško ubojstvo, sve se dogodilo 25. kolovoza ove godine zbog međusobnih nesuglasica.

Kako se navodi, u kući u kojoj je živjela s majkom oko 18 sati, u stanju smanjene uračunljivosti, staricu je prvo oborila na pod u hodniku, a potom napala sjekirom, koju je inače držala u sobi. Njome je majci zadala pet udaraca u predjelu čela i očiju i tako joj nanijela ozljedu čeone kosti, nosnih kostiju, te nagnječenje mozga. Te ozljede, kako se navodi u optužnici, prouzrokovale su veliku fizičku bol i patnju oštećene koja je uslijed svega preminula na licu mjesta zbog oštećenja za život bitnih moždanih centara.

"Potom je optužena sjekiru ostavila u svojoj sobi s tragovima krvi na sječivu sjekire, dok je tijelo ostalo u hodniku kuće u ležećem položaju na leđima, a zatim napustila kuću", dodaje se u optužnici.

Nakon zločina, Ramza Karajčić se javila se u Policijsku postaju Kozluk u 18.25 sati.

Kako se ističe u optužnici, policijskim službenicima je prijavila da je svoju majku udarila sjekirom u glavu.

"Obavljenom obdukcijom tijela preminule je utvrđeno da je njena smrt nasilna, nastupila uslijed oštećenja za život bitnih moždanih centara, dok su nađene ozljede na tijelu preminule nastale djelovanjem oštrice čvrstih mehaničkih predmeta, u konkretnom slučaju višestrukim (pet puta) djelovanjem snažno zamahnute sjekire od strane druge osobe", stoji u optužnici.

Inače, Ramza je 11 godina prije ubojstva majke ubila supruga Ramadana Kočića.

Zločin se dogodio 30. lipnja 2009. godine u kući njenog brata u Kozluku, kod Zvornika, kada je budakom do smrti izudarala muža s kojim je imala troje djece.

Obdukcija je utvrdila da je Ramadan 41 put bio udaren budakom po glavi i tijelu, a motiv zločina je ljubomora. Ona je za to bila osuđena na pet godina zatvora, zbog niza olakšavajućih okolnosti.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 18:39