StoryEditor
POTPORA VLADE RH SE NASTAVLJA

Zvonko Milas s predsjednikom Vlade Županije Posavske obišao novi Dom zdravlja u Orašju

Piše fena  /  05.01.2023., 16:10h

Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić primio je u četvrtak u zgradi županijske Vlade u Orašju Zvonku Milasa, državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Nakon sastanka su, zajedno s ministrom zdravstva i socijalne politike Damirom Živkovićem, obišli novi Dom zdravlja u Orašju, projekt kojega je značajnim sredstvima pomogao Središnji državni ured za Hrvate iz RH, priopćeno je iz Vlade Županije Posavske.

Državnog tajnika Milasa i predstavnike županijske vlade o urađenim i planiranim poslovima upoznao je ravnatelj Doma zdravlja dr. Ivan Benković.

Predsjednik Vlade Đuro Topić naglasio je kako je Milas u nekoliko navrata kroz svoje posjete Orašju pratio ovaj značajan projekt, ali i druge projekte na područjima općina Odžak i Domaljevac-Šamac.

- Objekt Doma zdravlja u Orašju je u završnoj fazi i ako sve bude po planovima trebao bi biti u cijelosti završen, otvoren, a što je najbitnije za nekoliko mjeseci u funkciji. Od ravnatelja smo dobili informaciju da je potpisan novi ugovor za završne radove i za opremanje te da će sve skupa biti stavljeno u funkciju za dva do tri mjeseca – istaknuo je on.

Dodaje kako je Vlada Županije Posavske tri godine financijski pratila ovaj projekt s oko milijun i 200 tisuća maraka što potvrđuje da je bio, kako napominje predsjednik Vlade, među prioritetima Županije Posavske i Grada Orašja, prije svega za potrebe unapređivanja zdravstva.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske izrazio je zadovoljstvo što radovi na značajnom objektu teku prema planu, što je, kako je naglasio, i očekivao.

- Ovo je važan projekt za sve građane, za sve mještane Grada Orašja pa i u širim razmjerima. Drago mi je da smo u odličnoj suradnji doveli objekt u ovu fazu. Vjerujem da će idućih par mjeseci objekt biti završen i stavljen u funkciju za potrebe žitelja ovoga područja – podvukao je Milas.

Ustvrdio je kako je ovo samo jedan u nizu projekata koji je potvrdio dobru suradnju Vlade Republike Hrvatske i njenih institucija s Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

- U ovom slučaju to je dobra suradnja sa Županijom Posavskom, i to ne samo u ovom projektu. Vjerujem da će i niz drugih projekata na kojima zajedno surađujemo imati ovakav epilog i skorašnju realizaciju kako bi doprinijeli opstanku i dobrome životu svih ljudi koji žive na ovom područjima na dobrobit žitelja cijele županije - zaključio je Milas.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 14:41