StoryEditor
kultura

Zvonko Milas otvorio ‘Hrvatsko proljeće Središnje Bosne‘

Piše fena  /  20.03.2024., 20:51h

Tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas svečano je u utorak u Hrvatskom kulturnom centru "Nova Bila" u Travniku otvorio manifestaciju Hrvatsko proljeće Središnje Bosne.

On je u svom govoru naglasio kontinuiranu važnost i uspjeh ovoga projekta koji se već devetu godinu realizira s ciljem promocije kulture i umjetnosti, izrazivši pri tome i zahvalnost organizatorima za njihovoj predanosti i trudu, priopćeno je iz ŽO Mladeži HDZ-a BiH ŽSB.

Riječi dobrodošlice uputili su i Ilijana Budimir Trupina iz Hrvatskog kulturnog centra "Nova Bila", te Kristijan Perić, dopredsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽSB i predsjednik Općinskog odbora Mladeži HDZ BiH Travnik. Oboje su istaknuli značaj ovog projekta za kulturu i Hrvate u Središnjoj Bosni.

Koordinatorica "Hrvatskog proljeća Središnje Bosne" za 2024. godinu Andrea Jurina predstavila je ovogodišnji program manifestacije, najavivši niz događaja koji će se održati u ovoj županiji.

Kako je navela, u suradnji s udrugama UZOR iz Busovače i Klik iz Travnika, projekt nudi bogat kulturno-umjetnički program, uključujući koncerte, kazališne predstave, izložbe i promocije knjiga.

Otvaranje je obilježila izvedba kazališne predstave "Taximetar" koja je plod koprodukcije Gradskog kazališta mladih Vitez i Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik.

Predstava "Taximetar", autora Gorana Vojnovića, pokazala je izuzetnu kvalitetu kroz nastupe glumaca Mateja Baškarada i Marka Mirkovića. Kazališni komad, pod produkcijskom palicom Ivana Sajevića i Ante Bilića, primjer je uspješne suradnje između dva kazališta.

Ulaz na sva zbivanja u okviru Hrvatskog proljeća Središnje Bosne je besplatan, a organizatori pozivaju javnost da iskoriste priliku i uživaju u raznovrsnim kulturnim i umjetničkim sadržajima koji će se odvijati širom Središnje Bosne, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 08:59